Все буде Україна!

Оборотні гідроагрегати Дністровської ГАЕС - унікальна розробка українських промисловців

Оборотні гідроагрегати Дністровської ГАЕС - унікальна розробка українських промисловців

02-11-2017
Дністровська ГАЕС - найбільша серед європейських гідроакумулюючих електростанцій. Нещодавно тут запустили першу чергу із трьох оборотних гідроагрегатів.

Унікальне обладнання спроектували і виготовили на замовлення "Укргідроенерго" в Україні - на заводах "Турбоатом" та "Електроважмаш".

Якщо для перших трьох гідроагрегатів чимало деталей купували закордоном, то четвертий завод виготовляє самостійно. Наукову працю розробників, які створили оборотні гідроагрегати для Дністровської ГАЕС, навіть подали на державну премію з науки та техніки.

Розробники переконані, що завдяки оборотним гідроагрегатам вдасться значно здешевити виробництво електроенергії, адже для їх роботи потрібно менше дорогого палива.

Сумарна потужність трьох гідроагрегатів у генераторному режимі практично дорівнює потужності одного блока атомної електростанції. За декілька років потужність зросте щонайменше вдвічі, адже на черзі - ще чотири гідроагрегати. З такими показниками Дністровська ГАЕС дозволить значно підсилити енергонезалежність країни.

Поділитися: