Все буде Україна!

Очима дітей: як енергія води перетворюється на електроенергію

Очима дітей: як енергія води перетворюється на електроенергію

02-06-2017
З нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня для дітей працівників ПрАТ «Укргідроенерго» було проведено оглядову екскурсію Київською ГЕС.

Екскурсія розпочалася оглядом панорами річки Дніпро з нижнього б’єфу гідроелектростанції. Тут юні учасники дізналися про історію та етапи будівництва Київської ГЕС, зокрема те, що побудована у 1964 році станція  займає знакову позицію верхньої сходини Дніпровського каскаду гідроелектростанцій.

Після цікавої історичної довідки екскурсанти попрямували до приміщень станції, де оглянули машинну залу, гідроагрегати, закритий розподільчий пристрій та пульт управління ГЕС. Діти мали змогу не тільки дізнатися про потужність та значення цього масштабного об’єкту, а й поспілкуватися із працівниками станції та поставити їм питання.

На верхньому оглядовому майданчику екскурсанти побачили чудові краєвиди Київського моря, набережної та маяк.

Після пізнавальної екскурсії діти поділилися своїми враженнями від побаченого.

Аня, 8 років: «Найбільше мені сподобалося у залі, де ми спостерігали за роботою чергових працівників на пультах керування гідроагрегатами. Там було багато маленьких екранів-інтерфейсів, на котрих чергові показували нам темепературу води, заліза і обладнання».

Юра, 7 років: «Я вражений розмірами гідроагрегатів. Я знав, що вони великі, однак, побачивши їх на власні очі, я можу впевнено сказати, що воли величезні! Також мені сподобався пульт керування і величезна карта станції».

Міша, 6 років: «Мені запам’яталася найбільше розповідь екскурсовода про залізничні колії,  котрими  переправляли обладнання для будівництва станції. А ще як ми були на верхньому монтажному майданчику, де працівники проводять ремонти».

У ПрАТ «Укргідроенерго» відзначають, що керівництво всебічно сприяє проведенню екскурсій для школярів, аби вони на власні очі могли побачити як енергія води перетворюється на електроенергію.

зображеннязображеннязображеннязображеннязображення

 

Поділитися: