Все буде Україна!

З 1 червня Укргідроенерго стало приватним акціонерним товариством

З 1 червня Укргідроенерго стало приватним акціонерним товариством

01-06-2017
З 1 червня Укргідроенерго стало приватним акціонерним товариством.

Відповідно до наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №363 від 31.05.2017 р. прийнято рішення змінити тип Товариства з публічного на приватне та, відповідно, змінити найменування підприємства на Приватне акціонерне товариство «Укргідроенерго». Також затверджено нову редакцію Статуту ПрАТ «Укргідроенерго».

31.05.2017 р. здійснено державну реєстрацію зазначених змін.

Звертаємо увагу на те, що відповідно до частини 2 статті 5 Закону України «Про акціонерні товариства», зміна типу акціонерного товариства не призводить до зміни його організаційно-правової форми – не є його перетворенням, а веде лише до зміни повного (скороченого) найменування акціонерного товариства.

Відтак, з 1.06.2017 року повне офіційне найменування Товариства:

Приватне акціонерне товариство «Укргідроенерго».

Скорочене офіційне найменування Товариства:

ПрАТ «Укргідроенерго».

ПрАТ «Укргідроенерго» є правонаступником всіх прав і зобов'язань ПАТ «Укргідроенерго».

"Зазначене рішення Міненерговугілля було прийнято виключно у зв’язку із необхідністю дотримання товариством у своїй діяльності норм законодавства. Так, відповідно до частини 1 статті 24 Закону України "Про акціонерні товариства", публічне акціонерне товариство зобов’язане пройти процедуру включення акцій до біржового реєстру та залишатися у ньому хоча б на одній фондовій біржі в Україні.

Згідно з Положенням про функціонування фондових бірж, що затверджене рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 06.08.2015 р. № 1217, мінімальна частка акцій у вільному обігу, для включення їх у лістинг біржового реєстру, має бути не меншою за 10 відсотків статутного капіталу.

Водночас, згідно з пунктом 1 постанови Кабінет Міністрів України від 11.07.2012 р. № 632, 100 відсотків акцій в статутному капіталі ПАТ "Укргідроенерго", належить державі (єдиному акціонеру) та перебувають в управлінні Міненерговугілля. Як наслідок, необхідність зміни типу та найменування товариства полягає саме у тому, що акції ПАТ "Укргідроенерго" не могли перебувати у вільному обігу.

Єдиним акціонером Товариства є держава в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України", - зазначають у юридичному департаменті ПрАТ "Укргідроенерго".

 

Поділитися: