Все буде Україна!

ПАТ "Укргідроенерго" посіло 7-е місце за результатами рейтингу Мінекономрозвитку

ПАТ "Укргідроенерго" посіло 7-е місце за результатами рейтингу Мінекономрозвитку

01-08-2016
ПАТ "Укргідроенерго" посіло 7-е місце за результатами рейтингу Мінекономрозвитку

Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності", який вступив в силу 25 червня 2016, Міністрество економічного розвитку та торгівлі України оприлюднило інформацію щодо стану проведення аудиту фінансової звітності державних компаній за 2015 рік. Для особливо важливих для економіки державних підприємств (вартість активів яких перевищує 2 млрд. гривень або розмір чистого доходу яких перевищує 1,5 млрд. гривень на рік) встановлено жорсткі критерії відбору незалежних аудиторських фірм (згідно з постановою КМУ №390 від 4 червня 2015 року "Деякі питання проведення аудиту суб’єктів господарювання державного сектору економіки"). Інформація представлена у вигляді рейтингу за сумою активів державних і комунальних унітарних підприємств, та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі чи територіальній громаді, а також господарських товариств, 50 і більше відсотків акцій (часток) яких належать господарським товариствам, частка держави чи територіальної громади в яких становить 100 відсотків, в якому ПАТ «Укргідроенерго» займає 7е місце із 45ти заявлених компаній.

Серед 45-ти держпідприємств, що увійшли до даного переліку лише 14 провели аудит за допомогою аудиторських компаній, які відповідають вимогам щодо відбору незалежних зовнішніх аудиторів для держпідприємств, відповідно до постанови КМУ №390 та оприлюднили аудиторські висновки, зокрема і ПАТ «Укргідроенерго».

Нагадаємо, що міжнародна аудиторська компанія BDO надала безумовно-позитивний висновок фінансовій звітності ПАТ «Укргідроенерго» за 2015 рік.

Поділитися: