Все буде Україна!

Представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні Громадської ради при Держводагентстві

Представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні Громадської ради при Держводагентстві

12-02-2018
9 лютого на засіданні Громадської ради при Державному агентстві водних ресурсів громадськість представила оцінку роботи Дністровського каскаду ГЕС і ГАЕС на екосистему річки Дністер.

Після доповіді було порушено питання узгодження потреб у воді Дністровського водосховища та пониззя річки у весняний період під час проведення екологічного попуску.

Також у процесі засідання був представлений аналіз структури та інформаційного наповнення Правил експлуатації дніпровських водосховищ. Громадська рада зазначила, що документ необхідно удосконалювати та запропонувала звернутися до Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ, Державного агентства водних ресурсів та ПрАТ «Укргідроенерго» з пропозицією щодо перегляду зазначених правил.

Крім того присутніх ознайомили з результатами виконаної роботи щодо гармонізації та апроксимації законодавства України до права ЄС в частині якості води і управління водними ресурсами. Було відзначено досить високу результативність процесу, зокрема акцентували увагу на значну кількість затверджених нормативно-правових документів в галузі охорони водних об’єктів.

І на завершення зустрічі, учасники засідання приділили увагу проблемі надмірного надходження фосфатів у водні екосистеми та запропоновано продовжувати роботу щодо обмеження на законодавчому рівні їх використання у миючих засобах.

Поділитися: