Все буде Україна!

Розбудова ГЕС Tarbela до потужності 6418 МВт розпочнеться у Пакистані в липні

Розбудова ГЕС Tarbela до потужності 6418 МВт розпочнеться у Пакистані в липні

25-05-2021
Добудова відбуватиметься на тунелі № 5 дамби Тарбела на суму 807 млн доларів США, з яких 390 млн надає Світовий банк (World Bank), а 300 млн – Азіатський банк інфраструктурних інвестицій (AIIB).

ГЕС Tarbela – найбільша за потужністю ГЕС в Пакистані на річці Інд. Будувалась з 1968 по 1977 рік. У вересні 2018 року в результаті пуску додаткових 3 гідроагрегатів, потужність ГЕС досягла 4888 МВт.

Наразі планується добудова ще трьох гідроагрегатів загальною потужністю 1530 МВт. Будівельні роботи розпочнуться вже в липні 2021 року, повідомляє Управління водопостачання та енергетики Пакистану (WAPDA).

Електростанція матиме три додаткові турбогенераторні установки потужністю 510 МВт. Встановлена потужність ГЕС Tarbela таким чином збільшиться з 4888 до 6418 МВт до середини 2024 року.

Нещодавно голова WAPDA, генерал-лейтенант Музамміл Хуссейн, відвідав ділянку проєкту на дамбі Тарбела, щоб перевірити готовність до початку будівельних робіт.

«Це знаковий проект, який реалізується відповідно до найбільш економного плану щодо виробництва електроенергії для задоволення зростаючих потреб у енергії в країні за рахунок чистої та зеленої гідроенергетики», - заявив Музамміл Хуссейн.

Добудова Tarbela – це один з 10 мегапроектів, які WAPDA реалізує для подвоєння існуючих потужностей гідроенергетики та додаванням 9000 МВт до національної мережі за період з 2022 по 2029 рік. Додаткова недорога електроенергії допоможе стабілізувати тариф, зменшивши залежність від імпорту дорогого палива для виробництва теплової енергії.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України визначив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року. До переліку увійшло понад 100 проєктів, зокрема у сферах охорони здоров’я, транспорту, інфраструктури та енергетики. Серед них – низка перспективних проєктів Укргідроенерго: будівництво Каховської ГЕС-2, Канівської ГАЕС та третьої черги Дністровської ГАЕС у складі 5-7 гідроагрегатів, встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії Укргідроенерго, а також друга черга реконструкції ГЕС компанії.

Джерело: hydroreview.com, фото: wikipedia.org

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

До 2030 року Кабмін планує залучити в енергетичну галузь 50 млрд доларів

Чому важливо розбудовувати гідроенергетику України в умовах глобального потепління

Чому розвиток зеленої енергетики світу неможливий без розбудови гідроенергетики?

Поділитися: