Все буде Україна!

Шлях довжиною у двісті років. Трудова династія Бондяшевих

Шлях довжиною у двісті років. Трудова династія Бондяшевих

11-05-2021
Найкращим прикладом стабільності, міцності корпоративного духу та високої соціальної відповідальності будь-якого підприємства є збереження робочих династій, їх продовження та виникнення нових. Кожна з них – його гордість, його минуле, сьогодення та майбутнє. Представники декількох поколінь, які пов’язали своє життя з підприємством, небезпідставно вважаються найбільш сумлінними та надійними працівниками, адже своєю працею вони відстоюють честь прізвища та прославляють рідну компанію.

На ДніпроГЕС цінують та підтримують трудові династії. Так гідроелектростанція, зокрема, стала частиною життя родини Бондяшевих, у якій любов до підприємства передається у спадок разом з сімейними реліквіями. Свій значний внесок у  розвиток станції внесло подружжя Валентина Володимировича та Олени Іванівни Бондяшевих, а також їх сини - Сергій, Іван та Володимир  з дружинами й онукою Катериною.

Самомотивація, невпинне бажання самовдосконалюватися та  любов до праці, які були характерні для глави династії ще з дитинства, допомогли Валентину Володимировичу стати черговим інженером, а згодом -  начальником електротехнічного цеху Дніпровської ГЕС. У далекому 1953 році він познайомився зі своєю майбутньою дружиною Оленою. Працюючи в екскурсійному бюро, Олена Іванівна своїми цікавими історіями занурювала відвідувачів у витоки минулого, розповідаючи про славетні героїчні сторінки станції, її будівництво та виробничі досягнення.  

«Робити екскурс у сиве минуле станції - це справа усього життя бабусі. Вона знала кожен закуток ГЕС і могла так захопливо про нього розповідати, що геть забувала про час...»,-  згадує онука Катерина, яка наразі працює секретарем директора станції.

У родині Бондяшевих любов до професії від батьків успадкували діти та їх родини, члени яких залишаються вірні одному підприємству упродовж тривалого часу. Так Сергій, зокрема, працює фахівцем з налаштування електромеханічного устаткування. Його дружина Леся -  технік в оперативній службі.

Іван працював на станції електромонтером, згодом обійнявши посаду заступника начальника виробничо-технічного відділу.

Разом також працювали, набуваючи досвіду, Володимир  зі своєю дружиною Любов'ю, які познайомилися, до речі, теж на ДніпроГЕС. Володимир наразі працює інженером дільниці інформаційних технологій станції, а його дружина – електромонтер диспетчерського устаткування та телеавтоматики.  Прикметно, що й працюють вони в одному кабінеті.

«Разом ми йдемо по життю вже багато років. Поруч і вдома і на роботі… Так склалося, що працюємо над спільними завданнями не лише на одному поверсі, а й в одному кабінеті. Це зміцнює наші стосунки», - зазначає Любов Бондяшева.

«ДніпроГЕС - це великий організм. Працюючи тут, я вивчив його досконало.  Тепер я не лише можу збагнути розумом, але й відчуваю серцем, що і де потрібно зробити для забезпечення безперебійної роботи станції, її надійної та безаварійної експлуатації», -  ділиться Володимир.

Любов до професії, працьовитість, наполегливість та старанність Володимир Валентинович та Любов Михайлівна передали своїй доньці Катерині, яка продовжила сімейну трудову діяльність на ДніпроГЕС. Катерина  працює на станції з 2012 року, роблячи значний внесок у розвиток підприємства, досягнення ним високих результатів та  допомагаючи вирішити злободенні виробничі питання.

Варто зазначити, що загальний трудовий стаж Бондяшевих становить понад 200 років! Для цієї родини ДніпроГЕС - не просто місце роботи, а колектив однодумців та часточка душі.

Пресслужба Дніпровської ГЕС

Читайте також: 

Заступник директора з реконструкції ДніпроГЕС Сергій Козлов: «Реконструкція трьох агрегатів Дніпровської ГЕС-1 дасть приріст потужності станції у 30 МВт» 

Нацбанк випустив пам’ятну монету із зображенням ДніпроГЕС 

ДніпроГЕС – енергетична опора Запоріжжя

 

Фотогалерея

Поділитися: