Все буде Україна!

Система MMS працює некоректно – Укргідроенерго зазнає збитків

Система MMS працює некоректно – Укргідроенерго зазнає збитків

30-04-2020
Відхилення у роботі програмного забезпечення системи MMS призводить до «вимивання» обігових коштів та може призвести до припинення діяльності Товариства на ринку електроенергії України.

Укргідроенерго акцентує увагу на необхідності термінового доопрацювання з боку НЕК «Укренерго» програмного забезпечення системи управління ринком електроенергії (ММS - Market management system) з метою достовірного та коректного розрахунку обсягів балансуючої енергії та небалансів електроенергії ППБ (постачальник послуг з балансування), для припинення виставлення НЕК «Укренерго» некоректних рахунків.

Некоректні рахунки за балансуючу енергію та за врегулювання небалансів призводять до надлишкових перерахувань коштів на розрахункові рахунки НЕК «Укренерго», «вимивання» обігових коштів Товариства, довготривалого їх повернення на рахунки Укргідроенерго, додаткових фінансових витрат через необхідність нарахування резервів сумнівних боргів.

Такі дії з боку НЕК «Укренерго» можуть призвести до отримання ПрАТ «Укргідроенерго» статусів «Переддефолтний» та «Дефолтний», а в подальшому – до припинення діяльності Товариства на ринку електроенергії України.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: