Все буде Україна!

Співробітники Укргідроенерго взяли участь у семінарі, присвяченому удосконаленню управління водними ресурсами

Співробітники Укргідроенерго взяли участь у семінарі, присвяченому удосконаленню управління водними ресурсами

19-12-2017
В рамках проекту Глобального екологічного фонду «Сприяння транскордонному співробітництву та комплексному управлінню водними ресурсами річки Дністер» 18 грудня відбувся українсько-молдовський установчий семінар за участю співробітників ПрАТ «Укргідроенерго».

Проект направлений на удосконалення управління водними ресурсами басейну річки та раціонального їх використання відповідно до європейських вимог. Під час презентації представлено мету, запланований план роботи, що включає три компоненти, роль учасників семінару і можливості їх залучення до реалізації, а також бюджет проекту. Діяльність проекту зосереджена на:

  • детальному аналізі водних ресурсів, пов’язаних з ними екосистем та їх використання;
  • розробці політики, правової та інституціональної структури, мандата та повноважень Комісії по річковому басейну для розвитку співробітництва на рівні басейну;
  • посиленні моніторингу та охорони водних ресурсів і біорізноманіття, а також обміну інформації у басейні річки Дністер (включаючи обговорення вибору пілотних проектів).

Під час виконання проекту планується приділити значну увагу об’єктам гідроенергетики, а саме:

  • оцінці впливу експлуатації Дністровського каскаду ГЕС та ГАЕС на транскордонну ділянку річки;
  • оновленню Правил експлуатації водосховищ та екологічних вимог до режиму роботи гідроенергетичних об’єктів;
  • визначенню об’ємів скидів води (кількості), їх розподілу протягом року у пониззя Дністра, враховуючи реальну гідрологічну ситуацію у басейні.

Окрім того, проект ГЕФ буде слугувати платформою для дискусій та обговорення майбутнього будівництва верхньодністровського каскаду ГЕС.

Під час зустрічі з промовою виступили керівники департаментів юридичного забезпечення та майнових відносин і стратегічного розвитку та планування реалізації проектів ПрАТ «Укргідроенерго», які наголосили на відкритості до співпраці та конструктивного діалогу з міністерствами, місцевими органами влади, адміністраціями об’єктів природно-заповідного фонду та громадськими організаціями.

Поділитися: