Все буде Україна!

Стратегічний контекст: Наглядова рада Укргідроенерго схвалила низку документів, які регламентують розвиток компанії

Стратегічний контекст: Наглядова рада Укргідроенерго схвалила низку документів, які регламентують розвиток компанії

01-06-2022
Членами Наглядової ради 31 травня схвалено Стратегічний план розвитку на 2023-2027 роки, Інвестиційну програму та проєкт Фінансового плану компанії на 2023 рік.

Під час засідання голова Наглядової ради Валентин Гвоздій наголосив на тому, що місія компанії полягає у посиленні енергетичної безпеки держави, сприянні декарбонізації економіки, а також у тому, аби бути рушієм модернізації й впровадження інновацій у виробництві. В цьому контексті стратегічний менеджмент  має стати основою розвитку Укргідроенерго, генератором позитивних змін, націлених на досягнення завдань, які на сьогодні стоять перед компанією.

“Ми ставимо перед собою амбітні цілі — реалізацію цілої низки масштабних енергетичних проєктів, серед яких будівництво нових гідрогенеруючих потужностей, будівництво так званих energy storage, а також потужностей з виробництва «зеленого” водню. Ми плануємо довгостроковий курс розвитку компанії, тож маємо враховувати всі ризики та виклики, які на сьогодні існують”, - зазначив Валентин Гвоздій.

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота відзначив, що рівень розвитку енергетики має вирішальний вплив на стан економіки в державі. Завдяки реалізації перспективних проєктів компанія створюватиме підґрунтя для розвитку економіки України, забезпечуючи підвищення стійкості та надійності роботи Об'єднаної енергосистеми країни.

“Стратегічною метою Укргідроенерго є підвищення надійності та ефективності роботи Об'єднаної енергосистеми за рахунок збалансованої структури її потужностей. Реалізація проєктів нового будівництва та реконструкція наявних гідрогенеруючих потужностей дозволять компанії розширити частку маневрових потужностей ГЕС і ГАЕС у загальному балансі галузі та зміцнити енергонезалежність країни”, - підкреслив Ігор Сирота.

Директор департаменту стратегічного розвитку та планування реалізації перспективних проєктів Укргідроенерго Юрій Литвиненко зупинився на прогнозах та чинниках, які впливатимуть на реалізацію Стратегічного плану компанії. 

“При розробці Стратегічного плану були враховані як внутрішні, так і зовнішні чинники — економічні, політичні, екологічні, соціальні та правові. Наразі основний вплив на реалізацію наших перспективних проєктів здійснює збройна агресія росії, наслідком якої є руйнування об’єктів критичної інфраструктури та окупація територій реалізації проєктів. Звичайно, вона  внесла значні корективи у роботу компанії, втім ми не відмовляємося від задумів і  плануємо реалізацію усіх наших проєктів як за власні кошти, так і використовуючи інші джерела фінансування — кредитні ресурси, залучені на пільгових умовах”, - окреслив Юрій Литвиненко.

Заступник генерального директора Укргідроенерго зі стратегії та інвестицій Володимир Руденко, презентуючи Інвестиційну програму, наголосив, що наразі основна увага компанії сконцентрована на заходах та роботах, які стосуються основного обладнання й підвищення рівня безпеки гідроелектростанцій.

“Ми продовжуватимемо здійснювати заходи з відновлення основного обладнання, а також виконуватимемо роботи в рамках проєкту “Реконструкція. ІІ черга” за кошти міжнародних фінансових організацій”, -  акцентував Володимир Руденко.

Говорячи про проєкт Фінансового плану компанії на 2023 рік, заступниця генерального директора з економіки та фінансів Світлана Храпова відмітила, що в документі враховано ризики й несприятливу ситуацію на ринку, а також реально оцінено поточний стан справ.

“Обсяги реалізації продукції ми прогнозуємо приблизно на тому ж рівні, що і в 2022 році. Втім фінансові надходження будуть меншими, оскільки ціни на електроенергію знижено. Враховуючи воєнний стан і нестабільні умови функціонування, ми усвідомлюємо ризики недоотримання коштів від покупців електричної енергії та інші негативні наслідки військової агресії, що можуть вплинути на наші плани і прогнози. Але фінансовий план, який ми нині обговорюємо, націлений на розбудову і розвиток енергетики країни”, - зазначила Світлана Храпова.

Нагадаємо, на минулому засіданні членами Наглядової ради розглянуто порядок та строки виплати компанією дивідендів за 2021 рік, а також звіт генерального директора за І квартал 2022 року. Окрім того - звіт про виконання показників фінплану за підсумками І кварталу та проміжної скороченої фінансової звітності станом на 31.03.2022 р., а також питання роботи Укргідроенерго в умовах воєнного стану.

Пресслужба УГЕ

Читайте також: 

Наглядова рада Укргідроенерго розглянула звіт генерального директора та звіт про виконання показників фінплану за І квартал поточного року 

Уряд визнав задовільною роботу наглядової ради та виконавчого органу Укргідроенерго 

Наглядова рада висловлює подяку співробітникам, які несуть службу в ЗСУ та колективу за відданість і безперебійну роботу критичної інфраструктури

 

Фотогалерея

Поділитися: