Все буде Україна!

Світлана Чергінець: «Бухгалтерія – це постійний розвиток»

Світлана Чергінець: «Бухгалтерія – це постійний розвиток»

20-11-2023
Ми продовжуємо серію публікацій про фахівчинь гідроенергетичної галузі. Сьогодні наша розповідь про жінку, яка шість років тому пов’язала свою долю з гідроенергетикою, прийшовши працювати на Середньодніпровську ГЕС.

Знайомтеся, Світлана Чергінець - головний бухгалтер філії. Чуйна, доброзичлива, відповідальна, людина з активною життєвою позицією. Саме так висловлюються про неї колеги. Бухгалтер з 30-річним досвідом, останні шість років вона очолює бухгалтерський відділ Середньодніпровської ГЕС.

«Професія бухгалтера сама обрала мене. Після закінчення школи я  склала іспити і подала документи до вишу на кафедру «Екологія». Завжди прагнула займатися екологічними питаннями  нашого  міста.  Але в останню мить, все змінилося.  Може то доля, а може – збіг обставин: я забрала документи з університету і вступила до коледжу на бухгалтерський облік і аудит. По закінченню навчання одразу почала працювати бухгалтером. Саме тоді я зрозуміла: бухгалтерія зі мною назавжди. Згодом отримала вищу освіту», - згадує Світлана Валеріївна .

З бажанням рухатися вперед та реалізувати себе у повній мірі Світлана прийшла працювати на Середньодніпровську ГЕС головним бухгалтером. Завдяки підтримці колег швидко освоїлася.

«Гідроенергетика – специфічна галузь. Зміна профілю роботи компанії - це важко для будь- кого, але завдяки раніше накопиченому досвіду я швидко осягнула всі ділянки та особливості  бухгалтерського обліку підприємства. Взагалі, посада головного бухгалтера передбачає постійне навчання. Змінюється законодавство, з'являються нові інструменти, програми та технології, іде постійний потік нової інформації, тому роботу бухгалтера ніяк неможна назвати нудною. Це - постійний розвиток. А ще, бухгалтерія – така річ, яку треба любити.  Вона забирає значну кількість сил і часу, але  з командою однодумців – усі виклики по плечу. Для нас важлива будь-яка дрібниця: усі показники мають збігатися, адже це масштабне виробництво і кожна помилка може дорого коштувати. Особливо у ці складні часи, коли ми повинні забезпечити стабільність, надійний тил та всебічно підтримувати економіку нашої країни», - стверджує фахівчиня.

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Поділитися: