Все буде Україна!

«Світло не з’являється саме по собі»

«Світло не з’являється саме по собі»

12-10-2023
У звʼязці гідроелектростанція – гідроагрегат – вода - електроенергія Роман Скіба відіграє важливу роль.

Саме він та його колеги відповідальні за справність та експлуатацію гігантських механізмів, які виробляють та подають в енергетичну систему України електроенергію.

Він - старший майстер гідромашинного цеху Середньодніпровської ГЕС. Гідроенергетик у третьому поколінні.

Роман розпочав працювати на станцію відразу після служби в лавах збройних сил. Починав зі слюсаря третього розряду. Без відриву від виробництва отримав вищу освіту за спеціальністю «інженер-механік».

Він - фахівець із понад двадцятип’ятирічним досвідом роботи. Завжди ділиться знаннями і власним досвідом з підлеглими колегами, яких у нього понад 20 осіб. Його впевненість та цілеспрямованість завжди створюють в колективі здорову робочу атмосферу. За необхідності Роман заміщує начальника цеха.

«Роботу свою люблю. Ніколи не шкодував, що обрав гідроенергетику. Моя зона відповідальності, окрім гідрогенератора – гідротурбіни. Це гігантські механізми, які завжди тримають мене та мою команду в тонусі.

У нас величезний фронт робіт, але світло не з’являється саме по собі. Це щоденна копітка робота всього колективу станції, щоб все працювало чітко та злагоджено, як годинник. Кожний виклик для нас - це безцінний досвід. Особливо зараз, коли енергосистема країни зазнала таких нищівних ударів з боку агресора. Кожен з нас відчуває зараз надзвичайно велику  відповідальність і знає, для чого він працює, і наскільки це важливо для людей», - ділиться Роман Скіба. - Я не вважаю це чимось героїчним. Для себе я зрозумів, наскільки війна нас зробила дружнішими. Ми працюємо як один механізм і виконуємо роботу на своєму, енергетичному, фронті».

Фотогалерея

Поділитися: