Все буде Україна!

У Новодністровську відбулась нарада щодо безпечного пропуску весняної повені через гідроспоруди Дністровської ГЕС

У Новодністровську відбулась нарада щодо безпечного пропуску весняної повені через гідроспоруди Дністровської ГЕС

30-03-2018
30 березня на Дністровській ГЕС відбулась нарада з питань безпечного пропуску повені через гідроспоруди Дністровської ГЕС.

Присутніми були керівники та фахівці філії «Дністровська ГЕС», філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС»,  ПрАТ «Нижньодністровська ГЕС», начальник відділу водокористування Дністровського басейнового управління водних ресурсів, начальник Чернівецького обласного центру з гідрометеорології, начальник Озерної станції м. Новодністровськ, директор національного природного парку «Хотинський», головний інспектор Сокирянського райвідділу ДСНС України у Чернівецькій області, начальник та заступник начальника Чернівецького рибоохоронного патруля агентства рибного господарства України в Чернівецької області.

На нараді було заслухано та обговорено дані стосовно очікуваного обсягу весняної повені та готовності гідротехнічних споруд та гідромеханічного обладнання філії «Дністровська ГЕС», філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» та «Нижньодністровської ГЕС» до пропуску повені 2018 року.

За результатами обговорення ухвалено дії щодо забезпечення завчасного інформування про плановані збільшення скидів води через Дністровську ГЕС: Новодністровське РУВР, Нижньодністровську ГЕС, керівництво філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС». Також було узгоджено проведення в період весняного водопілля щоденного дворазового обстеження поверхні водосховища на предмет виявлення  скупчення риби біля греблі ГЕС.

Державне агентство рибного господарства України у Чернівецькій області «Чернівецький рибоохоронний патруль» інформуватиме філію «Дністровська ГЕС» в разі підходу косяків риби до гідроспоруд ГЕС-1. Також сторони досягли домовленості, що Дністровське РУВР розробить регламент екологічного попуску, який би забезпечив природне відтворення водних живих ресурсів у Дністровському водосховищі та пониззі річки Дністер.

Поділитися: