Все буде Україна!

У Парижі розпочався Всесвітній конгрес гідроенергетики

У Парижі розпочався Всесвітній конгрес гідроенергетики

14-05-2019
14 травня у Парижі розпочав роботу Всесвітній конгрес гідроенергетики (World Hydropower Congress).

Участь у заході беруть представники промислової галузі, урядів, фінансових установ, міжнародних організацій  та громадськості з понад 70 країн світу. Серед учасників з України і представники Укргідроенерго.

Основними темами цьогорічного Всесвітнього конгресу гідроенергетики є «Енергія води в взаємопов’язаному світі» та «Досягнення Паризької угоди та цілей сталого розвитку». Відтак під час роботи учасники конгресу здебільшого акцентують увагу на ідеї, що стала гідроенергетика має відігравати позитивну роль у вирішенні питань балансу світової енергетики, водних ресурсів та клімату.

У сесії з відновлюваної енергетики, під час пленарного засідання-відкриття, взяли участь генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота та амбасадор відновлюваної енергії у світі Руслана Лижичко. Ігор Сирота  під час виступу окреслив своє бачення перспектив використання відновлювальної енергії, приділяючи особливу увагу співпраці між різними енергетичними галузями та ролі гідроенергетики у питанні регулювання енергетичної системи. Руслана Лижичко презентувала учасникам короткометражний фільм про відновлювану енергетику в Україні, зйомки якого проходили в тому числі і на Каховській ГЕС.

Загалом, під час консультаційних зустрічей та пленарних засідань першого дня конгресу авторитетні експерти з міжнародних інституцій, представники урядів і бізнесової сфери поділилися своїми поглядами на роль гідроенергетики у досягненні цілей сталого розвитку, особливо акцентуючи увагу на підходах, які ведуть до співпраці щодо технологій використання відновлюваних джерел енергії між різними секторами - зацікавленими сторонами та прибічниками традиційних поглядів.

Захід триватиме з 14 до 16 травня і включає близько 40 засідань, сесій та семінарів за участі майже 200 доповідачів та більше тисячі делегатів з усього світу.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: