Все буде Україна!

Укргідроенерго відвідали експерти Проекту енергетичної безпеки USAID

Укргідроенерго відвідали експерти Проекту енергетичної безпеки USAID

14-05-2019
13 травня Укргідроенерго з робочим візитом відвідали американські експерти Проекту енергетичної безпеки (Energy Security Project) USAID.

Метою зустрічі з керівництвом Укргідроенерго стало обговорення питань, пов’язаних із відкриттям ринку електроенергії в Україні в безпечному режимі 1 липня 2019 року.

В ході зустрічі експерти проінформували про результати своєї оцінки готовності Об’єднаної енергетичної системи України до переходу на нову модель ринку електричної енергії, а також обговорили можливі зміни та рекомендації міжнародних консультантів щодо режиму впровадження нового ринку, що пропонуються до узгодження і впровадження з метою запуску ринку у безпечному режимі.

Наприкінці зустрічі українські та американські енергетики окреслили та узгодили майбутні шляхи співпраці.

Довідка:

Проект енергетичної безпеки (ESP), впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку і розрахований на п’ять років. 

Проектом передбачається надання допомоги з метою забезпечення енергетичної безпеки шляхом створення конкурентних енергетичних ринків у сфері електричної енергії, природного газу та центрального теплопостачання, посилення енергетичної безпеки за допомогою виробництва електричної енергії з найменшими витратами, розвитку відновлювальних джерел енергії та усіх необхідних аналітичних послуг.

Кінцевою метою є забезпечення громадян України доступною, надійною, стабільною та безпечною енергією.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: