Все буде Україна!

У Шотландії збудують ГАЕС Corrievarkie потужністю 600 МВт

У Шотландії збудують ГАЕС Corrievarkie потужністю 600 МВт

30-08-2021
У рамках проєкту буде створено верхнє водосховище на пагорбах над великим прісноводним гірським озером Лох-Еріхт у центральній Шотландії. Водойма утримуватиме 22 млн м³ води після наповнення.

Більш широке впровадження проєктів довгострокового накопичення енергії – таких як цей – необхідне для подальшого розгортання ВДЕ та має критичне значення для виконання зобов'язань Великобританії щодо клімату.

ГАЕС Corrievarkie допоможе компенсувати понад 83 млн тонн СО₂ за весь термін служби, а також сприятиме подальшому розвитку відновлюваної енергетики та зменшить залежність від викопного палива.

«Важко переоцінити важливість проєктів тривалого зберігання енергії для Великобританії, оскільки ми бачимо посилення зміни клімату у всьому світі», – сказав Марк Вілсон, виконавчий директор шотландської інвестиційної компанії ILI Group, що будуватиме ГАЕС Corrievarkie.

Едді Річ, генеральний директор Міжнародної асоціації гідроенергетики підтримав Великобританію на шляху декарбонізації: «Гідроакумулюючі станції, такі як Corrievarkie, є невід'ємним елементом системи декарбонізації будь-якої країни».

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України визначив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року. До переліку увійшло понад 100 проєктів, зокрема у сферах охорони здоров’я, транспорту, інфраструктури та енергетики. Серед них – низка перспективних проєктів Укргідроенерго: будівництво Каховської ГЕС-2, Канівської ГАЕС та третьої черги Дністровської ГАЕС у складі 5-7 гідроагрегатів, встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії Укргідроенерго, а також друга черга реконструкції ГЕС компанії.

Джерело: hydroreview.com

На фото: ГАЕС Cruachan, Шотландія

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

До 2030 року Кабмін планує залучити в енергетичну галузь 50 млрд доларів

Чому важливо розбудовувати гідроенергетику України в умовах глобального потепління

Чому розвиток зеленої енергетики світу неможливий без розбудови гідроенергетики?

Поділитися: