Все буде Україна!

У США стартував проєкт, який дозволить доставляти енергію канадських ГЕС до Нью-Йорку

У США стартував проєкт, який дозволить доставляти енергію канадських ГЕС до Нью-Йорку

09-12-2022
Американська політична діячка, віце-президентка штату Нью-Йорк Кеті Гокул оголосила, що днями розпочалаcя прокладка 339-мильного кабелепроводу, який має напряму доставляти гідроенергію з Канади у Нью-Йорк, що є значним поштовхом для досягнення амбітних цілей штату в царині енергетики.

Як повідомляє Silive, лінія електропередач Champlain Hudson Power Express, розроблена компанією Transmission Developers Inc., буде призначена для передачі енергії від гребель у Квебеку на станцію перетворення постійного струму в Квінсі.

Проєкт є важливою частиною прагнень Нью-Йорка до отримання 70% своєї електроенергії з відновлювальних джерел до кінця десятиліття.

«Лінія електропередачі Champlain Hudson Power Express — це монументальний крок на шляху до захисту довкілля та створення екологічно чистих робочих місць як у північній, так і південній частині штату», - зазначила політикиня.

Проєкт зеленої інфраструктури матиме можливість передавати 1250 МВт гідроенергії у місто Нью-Йорк, чого достатньо для живлення понад мільйона будинків. Очікується, що лінія буде введена в експлуатацію у 2026 році та принесе вигоду мешканцям штату в розмірі 3,5 млрд доларів. Окрім того, планується створення 1400 робочих місць у 22 галузях.

«З початком будівництва проєкту Champlain Hudson Power Express ми закріпимо перехід Нью-Йорка від викопних видів палива та продемонструємо як стратегічне державно-приватне партнерство допоможе нам вирішити деякі з найскладніших енергетичних проблем», - зазначив директор Управління енергетичних досліджень та розробок штату Нью-Йорк Дорін Гарріс.

Завершення проєкту слугуватиме важливим компонентом мандату штату по досягненню нульового рівня викидів в енергетичному секторі до 2040 року.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Ejatlas

 

Поділитися: