Все буде Україна!

УЕБ запровадила новий тип графіку продажу електроенергії – holidaypeak

УЕБ запровадила новий тип графіку продажу електроенергії – holidaypeak

19-11-2019
«Українська енергетична біржа» запровадила додатковий тип графіку продажу електроенергії за двосторонніми договорами до вже існуючих (peak, off-peak та base), новий графік буде називатися holidaypeak та буде охоплювати період поставки з 09:00 до 23:00 у вихідні, святкові та неробочі дні. Про це йдеться у повідомленні на сайті біржі, яке було опубліковане 15 листопада.

Запровадження нового типу графіку продажу було ініційоване ПрАТ «Укргідроенерго». Його необхідність зумовлена особливостями роботи гідроелектростанцій, збільшенням обсягів спеціальних обов’язків з 20% до 35% від обсягу електроенергії, що вироблена на ГЕС і відпускається на реалізацію та необхідністю виконувати покладені на товариство обов’язки шляхом продажу на електронних аукціонах виключно продуктів виду peak.

В біржі зазначають, що застосування нового графіку дозволить зменшити ступінь викривлення графіку навантаження у робочі дні, полегшить для «Укргідроенерго» виконання спецобов’язків та сприятиме збільшенню обсягів торгівлі в сегменті двосторонніх договорів інших учасників ринку за рахунок більш зручного механізму формування портфелю контрактів для забезпечення графіків споживання.

За інформацією ExPro

Поділитися: