Все буде Україна!

Україна та Литва поглиблять співпрацю в питаннях відновлювальної енергетики

Україна та Литва поглиблять співпрацю в питаннях відновлювальної енергетики

18-09-2020
Відбулося 14-те спільне онлайн засідання україно-литовської та литовсько-української ділових рад, участь в якому взяли директор департаменту «Реконструкція. ІІ черга» Іван Жданов та заступник директора департаменту стратегічного розвитку та планування реалізації проєктів Укргідроенерго Олександр Кукса.

Серед питань порядку денного – економічна співпраця обох країн в контексті пандемії COVID-19, а також  потенційна співучасть українського та литовського бізнесу в проєктах з альтернативної енергетики, енергоефективності та IT-сфери.

Відкриваючи засідання, голова Української спілки підприємців та промисловців Анатолій Кінах зазначив, що Литва для України – стратегічний партнер та наголосив на необхідності подальшого поглиблення співпраці обох країн.

«Попри складні процеси, пов’язані з вируванням у світі пандемії, ми продовжуємо активно комунікувати та реалізовувати спільні проєкти. У 2019 році товарообіг між Україною та Литвою склав 1 мільярд 600 млн доларів, що на 30 відсотків більше показників позаминулого року. Прямі інвестиції литовського капіталу в українську економіку склали 183 мільйони доларів, збільшившись на 20 відсотків за рік.  Це свідчить про те, що завдяки, у тому числі й народній дипломатії, ми налагодили ефективну співпрацю між нашими країнами»,- наголосив Анатолій Кінах.

Під час засідання обговорено організаційні питання проведення у грудні поточного року у Києві VI Українсько-Литовського економічного форуму та визнечено його порядок денний.

Нагадаємо, під час засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) відбулося підписання меморандуму про співробітництво між Укргідроенерго та УСПП. Президент УСПП Анатолій Кінах та генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота домовились про співробітництво з метою всебічного сприяння розвитку підприємництва, поліпшення інвестиційного клімату в Україні, налагодження партнерських стосунків між владою, бізнесом та експертною громадськістю у галузі альтернативної енергетики, залучаючи гідроенергетичний потенціал.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Чому розвиток зеленої енергетики світу неможливий без розбудови гідроенергетики? 

Чому ГЕС і ГАЕС необхідні енергетичній системі країні?

 

Фотогалерея

Поділитися: