Все буде Україна!

Укргідроенерго підписало меморандум з ВГО «Український союз промисловців і підприємців»

Укргідроенерго підписало меморандум з ВГО «Український союз промисловців і підприємців»

04-09-2020
4 вересня під час засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) відбулося підписання меморандуму про співробітництво між Укргідроенерго та УСПП.

Участь у заході взяли генеральний директор директорату з питань економічної політики Офісу Президента України Олена Дьяченко, перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлія Свириденко, а також представники Торгово-промислової палати України, ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, ради федерації роботодавців України та інші.

Під час підписання меморандуму Президент УСПП Анатолій Кінах та генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота домовились про співробітництво з метою всебічного сприяння розвитку підприємництва, поліпшення інвестиційного клімату в Україні, налагодження партнерських стосунків між владою, бізнесом та експертною громадськістю.

Відповідно до положень Меморандуму співробітництво Укргідроенерго та УСПП сприятиме реалізації послідовної державної політики розвитку вітчизняної економіки, спрямованої на покращення умов та спрощення ведення підприємницької діяльності, забезпечення підвищення її конкурентоспроможності, всебічної підтримки інноваційних економічних проектів, залученню інвестицій в українську економіку, сприяння входженню України у світові економічні організації та інтеграційні структури, участі у розробці нормативно-правових актів, документів і планів спільної діяльності.

Підписуючи меморандум Ігор Сирота відзначив, що меморандум є інструментом для чіткого розуміння перспектив та механізму співпраці:

«Меморандуми – це ті перспективи, які ми маємо передбачувати на 5, 10 років наперед. Ми маємо не тільки експлуатувати те обладнання, яке було ще побудовано нашими батьками та дідами у минулому столітті. Ми повинні думати що залишимо своїм дітям».

В свою чергу Анатолій Кінах відзначив:

«Будемо доповнювати наш меморандум конкретними діями і конкретними результатами. Для нас не є секретом, що у нас присутній рівень морально-фізичного зносу інфраструктури, активів та основних фондів. Це вимагає безпрецедентних масштабів роботи, ресурсів по оновленню і модернізації».

Також Ігор Сирота розповів про перспективні проєкти найбільшої гідрогенеруючої компанії та внесок у економіку держави.

«В Укргідроенерго є підписана Стратегія розвитку на 10 років, яка передбачає реконструкцію і модернізацію усіх об’єктів, які були побудовані ще у минулому столітті. Ми успішно вже пройшли 75% реконструкції і модернізації. Будуємо нові об’єкти задля забезпечення балансу у регулюванні потужності нашої енергосистеми. Який вклад розвиток гідроенергетики та наші проєкти роблять в економіку? Локалізація коштів, вкладених в будівництво Дністровської ГАЕС, на якій цьогоріч ми вводимо в експлуатацію 4 гідроагрегат – це 85% українська складова. Більше ніж 18 областей та регіонів задіяні у наших проєктах реконструкції та модернізації. Більше 25 000 людей працює над виготовленням обладнання і будівельних матеріалів, аби реалізувати наші проєкти. Турбоатом та Електроважмаш, з якими ми на сьогодні маємо 5 контрактів більше ніж на 6 млрд грн, ми до 2022 року забезпечили роботою. Це дає можливість розвиватися підприємствам і сплачувати заробітну плату своїм співробітникам. До 2026 року ми повинні завершити будівництво, реконструкцію та модернізацію. А це, в свою чергу, 80 млрд капіталовкладень. І звичайно це є робочі місця для України. І ми повинні мати єдиний державний підхід щодо реалізації цих проєктів. Мета є, але потрібно залучати і зовнішнє фінансування для того, щоб ми могли розвивати не тільки енергетику, але й робити вклад в економіку нашої країни».

Також під час підписання меморандуму Ігор Сирота зауважив, що менеджмент Укргідроенерго наразі працює над створенням кадрового резерву в енергетичній сфері.

«Компанія яка розвивається не повинна думати як скоротити людей. Ми думаємо над тим як створити додатково робочі місця, реалізувавши нові проєкти і залучивши нових працівників. Цьогоріч ми залучили у свій колектив 85 людей. З пуском 4-го агрегату – це ще плюс 50 людей. Ми ведемо плідну роботу з інститутами, для того, щоб мати кадровий потенціал і нових фахівців».

Довідка:

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) — всеукраїнська громадська неприбуткова організація, створена з метою захисту економічних та соціальних прав промисловців та підприємців України.

УСПП є громадським неурядовим об’єднанням, куди входять організації ділових кіл країни та суб’єкти економічної діяльності усіх форм і видів – від великих вертикально інтегрованих корпорацій до малого й середнього бізнесу. Союз веде свою історію з 15 лютого 1992 року.

В складі УСПП працюють 29 регіональних відділень, 71 філія та 22 представництва, 34 комісії з різних питань. Серед асоційованих членів Союзу – 24 громадських організації

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Укргідроенерго візьме участь у реалізації інвестпроєкту з будівництва заводу електролізного виробництва водню

Укргідроенерго підписало меморандум про взаєморозуміння з USAID

Укргідроенерго та Руслана Лижичко підписали Меморандум про співпрацю у сфері популяризації розвитку відновлюваної енергії

Фотогалерея

Поділитися: