Все буде Україна!

Прозорий процес: екоініціативи Укргідроенерго зі збереження природних екосистем

Прозорий процес: екоініціативи Укргідроенерго зі збереження природних екосистем

04-09-2020
Днями журнал БІЗНЕС представив ТОП-10 компаній, що стали переможцями спецпроекту "Ековідповідальне рішення", до списку якого увійшло й Укргідроенерго.

Протягом місяця на сайті видання тривало голосування за екологічні ініціативи українських підприємств, які поставили собі за мету змінити власне ставлення до оточуючого світу задля наступних поколінь. Читачі, а згодом і редакція, оцінювали обрані проєкти. За результатами голосування БІЗНЕС обрав найцікавіші історії. До вашої уваги оригінальний текст матеріалу «Прозорий процес: екоініціативи Укргідроенерго зі збереження природних екосистем» про екологічні ініціативи найбільшої гідрогенеруючої компанії України.

Виклик. Укргідроенерго підтримує необхідність збереження і відтворення екосистем в місцях присутності та спрямовує зусилля на:

  • зниження негативного впливу на довкілля;
  • раціональне природокористування;
  • екологічну безпеку виробничої діяльності.

Рішення*

1. Будуючи нові гідроенергетичні потужності на Дніпрі та Дністрі, Укргідроенерго зменшує потребу в пусках енергоблоків ТЕС, обмежуючи викиди забруднюючих речовин до атмосфери.

1,1 млн т вугілля та 200-300 млн куб.м газу щороку — заощадження завдяки введенню в експлуатацію Дністровської ГАЕС.

533 тис.т вугілля та 125 млн куб.м газу щороку — заощадження завдяки введенню в експлуатацію Канівської ГАЕС.

2. 2019 р. на Каховській ГЕС проведено апробацію методу аерації води шляхом подачі стисненого повітря до гідроагрегату №6. Після експерименту у воді спостерігалося збільшення концентрації розчиненого кисню. Промислове впровадження аерації на станціях Укргідроенерго покращить ситуацію з цвітінням води та поліпшить її якість. У 2020 р. планується другий етап випробувань. 

3. У лютому 2020 р. компанія підтримала ініціативу Державного агентства рибного господарства України щодо участі у будівництві рибоводного заводу з відтворення аборигенних видів риб із подальшим їхнім вселенням до Дністровського водосховища. На Дніпровській ГЕС з метою попередження потрапляння у проточну частину гідроагрегатів риби та сторонніх предметів передбачені та встановлені на водозаборах затримуючі грати з отворами.

4. На Кременчуцькій ГЕС відмовились від використання мийних засобів з фосфатами у побутовому використанні. Результат: за даними хіміко-бактеріального моніторингу, кількість фосфатів в стічних водах у системі водовідведення зменшилась втричі. Впровадження позитивного досвіду планується на інших філіях.
 

* Наведені кейси — частина
екологічних ініціатив компанії

Журнал Бізнес

Читайте також:

Екологізація виробництва: Укргідроенерго за збереження річок

Укргідроенерго – володар відзнаки «Еко-Оскар»

Гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота – серед еколідерів України

Поділитися: