Все буде Україна!

Офіційна позиція компанії щодо оприлюднення інформації стосовно участі у круглому столі «Каховська ГЕС-2» представників ПрАТ «Укргідроенерго»

Офіційна позиція компанії щодо оприлюднення інформації стосовно участі у круглому столі «Каховська ГЕС-2» представників ПрАТ «Укргідроенерго»

08-09-2020
Нещодавно в інформаційному просторі, зокрема у ЗМІ, на Інтернет-ресурсах та у соціальній мережі Facebook з’явилася неправдива інформація щодо участі представників Товариства у круглому столі.

З огляду на цю ситуацію повідомляємо, що на адресу ПрАТ «Укргідроенерго» та філії «Каховська ГЕС ім. П.С. Непорожнього» від організаторів заходу не надходило офіційного запрошення з метою обговорення питань будівництва «Каховської ГЕС-2» і відповідно представники компанії участі у круглому столі не приймали.

Вважаємо, що безпідставні спекуляції ставлять під ризик сталий соціально-економічний розвиток регіону та можливість здійснення ряду природоохоронних заходів для покращення стану екосистеми пониззя Дніпра. Більшість «екоекспертів» не мають досвіду роботи та відповідної освіти у сфері водної екології і в своїх виступах та заявах не оперують фактами, а лише наводять необґрунтовані звинувачення. Товариство ж керується напрацюваннями та офіційними висновками наукових установ академій наук України, матеріали яких розміщені на сайті компанії. На цей час від жодної професійної установи до ПрАТ «Укргідроенерго» офіційно не надходило звернень стосовно помилковості оприлюднених даних щодо впливу на навколишнє середовище.

Ми припускаємо, що тема «Будівництва Каховської ГЕС-2» використовується в комерційних і політичних цілях напередодні місцевих виборів, кандидати яких заробляють рейтинги на критиці.

Хочемо підкреслити, що ПрАТ «Укргідроенерго» є найбільшим платником податків міста Нова Каховка. Лише протягом 2019 році до бюджету різних рівнів філія «Каховська ГЕС ім. П.С. Непорожнього» сплатила 48,5 млн грн. Ми забезпечуємо робочі місця та сприяємо сталому розвитку громади Новокаховської ОТГ. Товариство генерує електроенергію з води у сучасний та надійний спосіб, та піклується про те, щоб в домівках українців було світло, а промислові підприємства мали змогу безперебійно працювати. При цьому не забруднюємо воду та повітря і сприяємо розвитку інших джерел ВДЕ.

Нас непокоїть дискредитація ПрАТ «Укргідроенерго» як державної компанії, яка є гарантом стійкої роботи Об’єднаної енергосистеми України. При подальших спробах дискредитації ми залишаємо за собою право на вжиття передбачених законодавством заходів щодо притягнення до відповідальності порушників, що поширюють неправдиві та необґрунтовані відомості.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Каховська ГЕС-2: новий етап підготовки до будівництва

Укргідроенерго оприлюднює Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає ОВД, щодо будівництва Каховської ГЕС-2

Як вплине будівництво Каховської ГЕС-2 на екологію Дніпра

Поділитися: