Все буде Україна!

Українські та угорські водогосподарники обговорили питання якості прикордонних вод

Українські та угорські водогосподарники обговорили питання якості прикордонних вод

07-06-2019
6 червня Каховську ГЕС відвідали учасники XXIII наради Уповноважених урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах.

В ході наради, яка відбулася в Басейновому управлінні водних ресурсів нижнього Дніпра, були обговорені питання охорони якості прикордонних вод, реалізації спільної протипаводкової програми розвитку, проблем засмічення басейну нижнього Дніпра та спільних програм міжнародної технічної допомоги.

Під час візиту гості побували на верхньому та нижньому б’єфі станції, оглянули машинну залу, пульт керування та виробничі приміщення станції. Водогосподарники дізналися цікаву інформацію про історію будівництва нижньої сходинки Дніпровського каскаду гідроелектростанцій, про її роль в Об’єднаній енергосистемі України, а також ознайомилися з особливостями роботи гідротехнічного обладнання.

Директор філії «Каховська ГЕС ім. П.С Непорожнього» Олег Пащенко під час зустрічі зауважив, що одним з принципів, яким керується у своїй діяльності компанія Укргідроенерго, є відповідальне ставлення до використання водних ресурсів Дніпра та турбота про довкілля.

«Серед основних аспектів діяльності, спрямованих на екологічну безпеку виробництва є вдосконалення технологічного обладнання на станціях компанії. Наразі ми реалізуємо проєкт з реконструкції устаткування, який, серед іншого, сприятиме покращенню екологічної ситуації в басейні нижнього Дніпра», - зауважив він.

Про екологічні ініціативи найбільшої гідрогенеруючої компанії країни – Укргідроенерго, читайте в розділі «Охорона довкілля».

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: