Все буде Україна!

Укргідроенерго долучається до світової практики підготовки публічної звітності

Укргідроенерго долучається до світової практики підготовки публічної звітності

Офіційно
10-09-2019
З 2019 року, з метою надання комплексної інформації про діяльність компанії органам державної влади та всім зацікавленим, в Укргідроенерго запроваджено практику підготовки щорічної публічної корпоративної звітності.

На сьогодні понад 85% провідних світових компаній щорічно готують професійні інтегровані чи нефінансові (зі сталого розвитку) звіти. Світовий досвід показує, що це сприяє покращенню ділової репутації, відносин із органами державної влади та стратегії компанії,  підвищенню прозорості діяльності, лояльності працівників та привабливості для інвесторів, зростанню довіри суспільства до компанії.

З 2016 року практика публічного звітування активно розвивається і в Україні. З 2017 року кількість як приватних, так і державних українських компаній, що складають корпоративну звітність, невпинно зростає. Відтак і Укргідроенерго приєдналося до впровадження світової практики. Слід зазначити, що ще з 2013 року Укргідроенерго успішно складає фінансову звітність за міжнародними стандартами, а з 2019 року запроваджено практику підготовки Звіту керівництва (Management report).

9 вересня в апараті управління Укргідроенерго відбулася презентація Звіту керівництва (звіту про управління) за 2018 рік компанії, в якому розкриті фінансові та нефінансові показники Товариства, представлена ключова інформація про екологічні, економічні та соціальні аспекти діяльності. Звіт показує зв’язок місії та цінностей компанії, її бізнес-стратегії та ключових напрямів діяльності у синергії із її соціальною місією.

Під час презентації було зауважено, що особливістю звіту є його відповідність вимогам українських нормативних документів та міжнародним стандартам:

«Звіт включає елементи інтегрованого звіту, а також відповідає вимогам стандартів у галузі нефінансової звітності GRI Standards, низки визнаних на міжнародному рівні стандартів у галузі нефінансової звітності».

Підготовка звіту тривала майже півроку. За цей час діяльність компанії була системно проаналізована, а ризики – детально описані у презентованому звіті. У документі представлені середньострокові цілі компанії як за основними напрямами діяльності, так і допоміжних, а також прогрес у їх досягненні за 2018 р. Також діяльність компанії була проаналізована на відповідність цілям сталого розвитку ООН. Звіт підготований українською та англійською мовами. На 318 сторінках Звіту міститься більше 100 унікальних фото та 7 розворотних інфографік. Сам звіт складається із 6 розділів і включає історичну довідку про діяльність компанії за 25 років та масштабний огляд роботи 10 станцій компанії. У рамках роботи над Звітом також був розроблений авторський дизайн та супровідні елементи корпоративної айдентики.

Наприкінці презентації генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота зазначив:

«Цьогоріч ми впровадили практику підготовки щорічної публічної звітності і вперше підготували Звіт керівництва за 2018 рік. В майбутньому ми розширимо цю практику і щороку працюватимемо над підвищенням якості звітності Укргідроенерго. Це дозволяє нам демонструвати високий рівень розвитку корпоративного управління згідно з визнаними міжнародними стандартами, підвищувати відкритість та прозорість діяльності Товариства для суспільства та відповідати очікуванням міжнародних фінансових інститутів».

Ознайомитись з електронною версією звіту ви можете у розділі Публічна звітність.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: