Все буде Україна!

Укргідроенерго – НІ гендерним стереотипам та ейджізму в професійній кар’єрі

Укргідроенерго – НІ гендерним стереотипам та ейджізму в професійній кар’єрі

15-11-2021
З ініціативи Наглядової ради Укргідроенерго та за підтримки USAID Проєкт енергетичної безпеки у Товаристві продовжується серія тренінгів з питань гендерної рівності та недискримінації на робочих місцях.

Під час чергової онлайн-зустрічі учасники дізналися про особливості побудови кар’єри з огляду на гендерні аспекти. Учасники тренінгу ознайомились з дослідженнями щодо зайнятості в енергетичній сфер і як гендерні стереотипи та ейджізм (дискримінація людини на підставі її віку) впливають на професійний розвиток. Експертка з гендерних питань USAID Юлія Галустян проконсультувала учасників щодо шляхів подолання бар’єрів в кар’єрі та ознайомила  з техніками професійного зростання та саморозвитку.

«Успішність кар’єри необхідно оцінювати не тільки через критерії обіймання певної посади, а й з урахуванням професійної ідентифікації та реалізації, ефективної зайнятості, продуктивної праці, професійної мобільності, соціального статусу та професійного розвитку», - зазначила під час тренінгу експертка USAID з гендерних питань Юлія Галустян.

Розвиток талантів та удосконалення професійних і соціальних навичок працівників компанії незалежно від гендеру є пріоритетним завданням для Укргідроенерго. Компанія реалізує комплекс заходів на підвищення конкурентоспроможності свої працівників шляхом формування та навчання кадрового резерву, проведення професійно-технічного навчання, розвитку відкритої й дружньої корпоративної культури, турботою про здоров’я і добробут працівників та їх сімей.

«Укргідроенерго є прикладом руйнування стереотипів щодо ейджізму. Середній вік працівників компанії складає 46-47 років. При цьому,  видатному енергетику, Герою України Семену Поташнику, який є прикладом побудови довготривалої  успішної кар’єри,-  91 рік і він продовжує свою професійну діяльність, передаючи досвід молодим фахівцям», - зазначив заступник генерального директора з адміністративного управління, забезпечення та управління персоналом Олександр Круш.  

Пресслужба Укргідроенерго 

Читайте також: 

Укргідроенерго приєдналось до Принципів ООН з розширення прав і можливостей жінок

Укргідроенерго – за гендерний баланс в енергетиці 

Ґендерно орієнтоване бюджетування: міжнародний досвід та національні особливості

 

Поділитися: