Все буде Україна!

Укргідроенерго приєдналось до Принципів ООН з розширення прав і можливостей жінок

Укргідроенерго приєдналось до Принципів ООН з розширення прав і можливостей жінок

26-10-2021
Найбільша гідрогенеруюча компанія України Укргідроенерго першою з компаній державного сектора економіки приєдналась до Принципів розширення прав і можливостей жінок (Women’s Empowerment Principles – WEPs) Організації Об’єднаних Націй.

WEPs – це сукупність принципів, заснованих Глобальним договором ООН та Жінками ООН,  що пропонують бізнесу перелік заходів, які сприяють гендерній рівності та розширенню прав і можливостей жінок на робочому місці, в ринковому середовищі та у суспільстві. 

WEPs є основним інструментом корпоративного управління щодо розвитку гендерної рівності у порядку денному на 2030 рік та цілей сталого розвитку ООН. 

Приєднуючись до спільноти WEPs, генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота зазначив:

«Розвиток політики розширення прав і можливостей жінок відповідає загальновизнаним цінностям демократичного суспільства та є одним із пріоритетів корпоративного управління Укргідроенерго, що направлене на формування культури соціально відповідального бізнесу в Україні».

В свою чергу членкиня Наглядової ради Укргідроенерго Наталія Микольська прокоментувала:

«Розширення прав і можливостей жінок в Укргідроенерго – є одним із пріоритетних напрямів роботи Наглядової ради. Ми розуміємо, що це є запорукою розвитку компанії, забезпечення її стійкості до змін і викликів, а також впровадження найкращих світових практик в енергетичному секторі».

Зазначимо, що метою приєднання бізнесу до WEPs є:

  • залучення найширшого спектру талантів до діяльності компанії;
  • підвищення конкурентоспроможності компаній;
  • виконання зобов’язань щодо корпоративної відповідальності та стабільності;
  • формування в компаніях поведінки, яка буде віддзеркаленням суспільства, якого підприємства прагнуть для своїх працівників, співгромадян та родин;
  • створення  економічних та соціальних умов, що забезпечують рівні можливості для жінок  і чоловіків, дівчат і хлопців;
  • сприяння сталому розвитку в країні.

Розширення прав і можливостей жінок – це не лише правильний підхід, а й користь для бізнесу. Висока залученість жінок у економіці загалом має значення для бізнесу і держави в майбутньому.

 

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Наталія Микольська: розширення можливостей жінок та забезпечення гендерної рівності - пріоритет Наглядової ради Укргідроенерго

Укргідроенерго – за гендерний баланс в енергетиці

Cтарт кар’єри в енергетиці. Гідроенергетики обговорили професійні можливості жінок в галузі

Поділитися: