Все буде Україна!

Укргідроенерго повністю готове до проходження осінньо-зимового періоду

Укргідроенерго повністю готове до проходження осінньо-зимового періоду

01-12-2021
30 листопада під головуванням очільника Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса відбулася робоча зустріч з метою розгляду нагальних питань енергетичного сектору України. Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота доєднався до дискусії щодо проходження зимового періоду 2021/2022 рр.

Також в обговоренні взяли участь Міністр енергетики України Герман Галущенко, голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, голова НКРЕКП Валерій Тарасюк та інші.

Під час дискусії було розглянуто прогнозні обсяги виробництва та споживання електричної енергії пікових навантажень ОЕС України, аварійну готовність об’єктів енергетичного сектору, наявність запасів вугілля, мазуту, газу, резервних джерел електричної енергії для власних потреб, а також забезпечення надійної експлуатації електричних мереж.

«На сьогодні ми стабілізували використання води і можемо мати спокійну впевненість в тому, що Укргідроенерго відпрацює відповідним чином протягом всього опалювального сезону», – сказав Герман Галущенко.

Ігор Сирота доповів про виконання Укргідроенерго плану заходів з підготовки гідровузлів електростанцій до експлуатації в зимовий період:

«Все наше обладнання працює в штатному режимі, всі станції працездатні. Ми підтверджуємо всі зобов’язання, які ми взяли на себе і які напрацювали з Міністерством енергетики та Укренерго»

Також на комітеті заслухали доповідь щодо обсягу поставок вугілля на склади ТЕС, ТЕЦ, прогнози його накопичення та використання. Окремо розглянуто питання видобутку вітчизняного енергетичного вугілля державними шахтами та необхідні кошти державної підтримки для вугледобувних підприємств.

Зазначимо, що Укргідроенерго вживатиме усіх заходів, щоб Об’єднана енергосистема України не залишилась у зимовий період без мобільного та аварійного резерву потужності. На станціях компанії вже розроблені заходи щодо ефективного розподілу ресурсів для неухильного забезпечення встановлених рівнів води у водосховищах. В свою чергу Укргідроенерго продовжуватиме підтримувати оптимальні рівні води в басейнах Дніпра та Дністра згідно з ухваленими рішеннями Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та Дністровського водосховищ. А також виконуватиме поставлені задачі НЕК «Укренерго» з метою уникнення дефіцитних режимів та забезпечення безаварійної роботи енергосистеми України.

Нагадаємо, що у листопаді задля недопущення аварійного відключення споживачів і запобігання виникненню загальносистемної аварії, дефіцит потужностей в ОЕС України компенсувався гідроелектростанціями Укргідроенерго.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Укргідроенерго сплатило до бюджету 746 млн грн податку на прибуток за результатами третього кварталу 2021 року

Роль Дністровського гідровузла в регулюванні стоку Дністра та забезпеченні водою споживачів

Як працюють ГЕС та ГАЕС в Україні?

Поділитися: