Все буде Україна!

Укргідроенерго та Міжнародна асоціація гідроенергетики об’єднають зусилля для розвитку відновлюваної енергетики в Україні

Укргідроенерго та Міжнародна асоціація гідроенергетики об’єднають зусилля для розвитку відновлюваної енергетики в Україні

16-05-2019
У Парижі триває Всесвітній гідроенергетичний конгрес (World Hydropower Congress 2019).

В рамках другого дня масштабного форуму відбулася низка змістовних панелей та дискусій щодо ризиків зміни клімату, комплексного підходу використання водних та енергетичних ресурсів, а також послідовної та цілісної реалізації екологічних дій для сталого розвитку у всьому світі.

15 травня в рамках заходів Всесвітнього гідроенергетичного конгресу відбулася зустріч генерального директора Укргідроенерго Ігоря Сироти з головою Міжнародної асоціації гідроенергетики (IHA) Річардом Тейлором. Під час зустрічі обговорено напрямки можливої співпраці та окреслено конкретні плани на найближчу перспективу.

Так, Ігор Сирота запросив Річарда Тейлора відвідати «дві візитівки української гідроенергетики: легенду минулого століття – ДніпроГЕС та найамбітніший проект сучасної України – Дністровську ГАЕС».

Також генеральний директор Укргідроенерго запросив відвідати Дніпровську ГЕС міжнародних експертів з оцінки технічного стану гребель. Закордонні фахівці допоможуть комплексно оцінити реальний стан гідротехнічних споруд станції та виробити необхідні технічні рішення для подальшої їх реконструкції, аби ДніпроГЕС можна було безпечно та надійно експлуатувати упродовж наступних декількох десятиліть.

Під час перемовин обговорено можливість членства України в Міжнародній асоціації гідроенергетики.

Серед іншого, в ході зустрічі досягнуто домовленості про проведення конференції щодо проблем та викликів, які стоять перед гідроенергетичною галуззю під час відвідин Річардом Тейлором України.

Нагадаємо,  під час першого дня конгресу у сесії з відновлюваної енергетики взяли участь генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота та амбасадор відновлюваної енергії у світі Руслана Лижичко. Ігор Сирота  під час виступу окреслив своє бачення перспектив використання відновлювальної енергії, приділяючи особливу увагу співпраці між різними енергетичними галузями та ролі гідроенергетики у питанні регулювання енергетичної системи.

Як повідомлялося, Всесвітній конгрес гідроенергетики (World Hydropower Congress) проходить у Парижі з 14 по 16 травня. Участь у заході беруть представники промисловості, урядів, фінансових установ, міжнародних організацій  та громадськості з понад 70 країн світу.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: