Все буде Україна!

Укргідроенерго – у ТОП-10 лідерів Індексу прозорості в системі корпоративного управління та КСВ

Укргідроенерго – у ТОП-10 лідерів Індексу прозорості в системі корпоративного управління та КСВ

28-07-2021
Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) і Центр «Розвиток КСВ» за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) провели оцінку українських компаній щодо прозорості в системі корпоративного управління та корпоративної соціальної відповідальності та визначили Індекс прозорості найбільших українських компаній.

Було оцінено компанії, які увійшли до ТОП-100 найбільших платників податків в Україні у 2019 р. за даними Державної податкової служби, серед яких і Укргідроенерго. Оцінка стосується діяльності компаній за 2019 р., до пандемії, викликаної COVID-19.

Укргідроенерго увійшла у ТОП-3 компаній з найвищим рівнем розкриття інформації за компонентом «Корпоративне управління». Товариство також отримало найвищий бал за рівнем розкриття інформації за темою «Захист довкілля». Укргідроенерго відзначена серед компаній, що презентували Звіт про управління та Звіт зі сталого розвитку за 2019 рік.

Індекс Прозорості будується на основі оцінювання інформації, яка розміщується на корпоративних сайтах та міститься у соціальних звітах компаній щодо КСВ політик і результатів їх впровадження, корпоративного управління, лідерства компаній та їх керівництва.

Було визначено, що Укргідроенерго, як і усі інші компанії з числа ТОП-10, якісно розкриває інформацію на власному сайті з питань корпоративного управління, трудових відносин, охорони довкілля та відносин із громадою. Також добре висвітлені питання політик з дотримання прав людини, впровадження КСВ в ланцюг постачання та лідерство компанії й керівництва. Відзначений високий рівень оприлюднення інформації щодо виконання антикорупційної програми компанії.

Загалом рівень прозорості корпоративних сайтів компаній-переможців становить 52,3%. Крім ПрАТ «Укргідроенерго», до ТОП-10 увійшли АБ «Укргазбанк», ПрАТ «Карлсберг Україна», АТ «Перший український міжнародний банк», ДП «НАЕК «Енергоатом», АТ НАК «Нафтогаз України», ДП «НАЕК «Укренерго», ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», , АТ «Фармак» та АТ «Українська залізниця».

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота: «Синтез енергії води та енергії сонця створить високоманеврові й швидкодіючі резерви для Об’єднаної енергосистеми України»

Денис Шмигаль: «Укргідроенерго, розвиваючи технології зберігання енергії, сприяє гармонійному розвитку зеленої енергетики в Україні»

Богдан Сухецький: «Проєкт з будівництва систем накопичення електроенергії, який реалізує Укргідроенерго, сприятиме успішній інтеграції ОЕС до ENTSO-E»

Поділитися: