Все буде Україна!

Укргідроенерго – учасник екологічної онлайн-конференції Eco-Modernization

Укргідроенерго – учасник екологічної онлайн-конференції Eco-Modernization

07-10-2020
Еколог Укргідроенерго, кандидат географічних наук, експерт комітету ПАЕУ водної політики та водного врядування Оксана Гуляєва представила компанію на еко-конференції Alternative Environmental Platform-2020 Eco-Modernization з доповіддю «Екологічні попуски. Сучасний стан та перспективи».

Конференція Alternative Environmental Platform-2020 Eco-Modernization, організована Професійною асоціацією екологів України, покликана розглянути актуальні екологічні рішення для промислового сектору, що проводить еко-модернізацію. Перший день конференції присвячений темі охорони водних та земельних ресурсів, другий – реформі сфери відходів, а третій – проблемам атмосферного повітря.

Оксана Гуляєва у доповіді «Екологічні попуски. Сучасний стан та перспективи» розповіла про попуски води з водосховища, що встановлюються для управління екосистемою водосховищ, річкових ділянок та гирл річок. Серед важливих завдань, що вирішуються попуски: покращення кисневого режиму річки, оптимізація продукційно-деструкційних процесів, забезпечення необхідних рівнів води для підтримки видового різноманіття та чисельності іхтіо- і орнітофауни, посилення водообмінних процесів, зменшення цвітіння води та інші.

«Для обґрунтування режиму попусків фундаментальні наукові дослідження проводилися Інститутом гідробіології НАНУ переважно в кінці 80-х – на початку 90-х років. Також деякі роботи виконувалися на початку 2000-х, – пояснює Оксана Гуляєва. – В цьому році в рамках проекту ГЕФ проводиться експертний аналіз обмежень і можливостей оптимізації режиму весняного екологічного попуску з Дністровського водосховища з урахуванням гідрологічних та гідробіологічних параметрів. Такі роботи з розробки та уточнення регламентів, перш за все, необхідні для прийняття обгрунтованих рішень Міжвідомчою комісією по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ при Державному агентстві водних ресурсів України»

В заході взяли участь представники комітету Верховної Ради України з екологічної політики та природокористування, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державної екологічної інспекції України, Державного агентства водних ресурсів України, Державної служби геології та надр України, представники компаній-стейкхолдерів та менеджери природоохоронної діяльності.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Великий баклан – «суперечливий» птах Дніпровських водосховищ

Проблема цвітіння води в Україні: як її вирішити?

Оксана Гуляєва: Мені пощастило, що моя професія – це моє хобі!

Фотогалерея

Поділитися: