Все буде Україна!

Укргідроенерго – в ТОПі найпрозоріших українських компаній

Укргідроенерго – в ТОПі найпрозоріших українських компаній

08-10-2020
Професійна асоціація корпоративного управління та Центр «Розвиток КСВ» презентували Індекс прозорості українських компаній-2019 за критерієм прозорості сайтів підприємств, які є найбільшими платниками податків. За результатами аналізу Укргідроенерго посіло чільне місце у рейтингу, продемонструвавши один з найвищих показників розкриття інформації.

Як повідомляє Професійна асоціація корпоративного управління, учасниками оцінювання стали сайти компаній, які увійшли до ТОП-100 найбільших платників податків в Україні у 2019 р. за даними Державної податкової служби. Було проаналізовано 86 сайтів (14 компаній не мають сайтів), серед яких 63 – приватних компаній та 23 – державних підприємств.

Оцінювалися результати компаній у наступних сферах: корпоративне управління, права людини, трудові відносини, довкілля, відносини зі споживачами, чесні операційні практики, робота з громадами, звітність компанії (в тому числі звіт про управління та нефінансові звіти), навігація сайту та його доступність.

Лідерами Індексу стали наступні компанії:

АБ «Укргазбанк»

ПрАТ «Карлсберг Україна»

АТ «ПУМБ»

ДП «НАЕК «Енергоатом»

АТ НАК «Нафтогаз України»

ДП «НАЕК «Укренерго»

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

ПрАТ «Укргідроенерго»

АТ «Фармак»

АТ «Укрзалізниця»

«Індекс – це насамперед оцінювання відкритої інформації, яка міститься на сайтах. Також ми оцінювали сторінки керівників компаній у соціальних мережах. Оцінювались елементи корпоративного управління й соціальної відповідальності», – зазначила під час презентації результатів дослідження експерт Центру «Розвиток КСВ» Алла Зінченко.

Як повідомляють упорядники індексу, здебільшого компанії на корпоративних сторінках розкривають інформацію про свої політики й програми у сфері охорони довкілля, трудових відносин, роботи з громадами та деяких питань корпоративного управління.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Укргідроенерго у ТОП-100 найбільших платників податків за результатами 2019 року! 

Укргідроенерго – серед переможців рейтингу корпоративної стійкості Sustainable Ukraine 

Укргідроенерго у 10-ці найбільш успішних держпідприємств!

 

 

Поділитися: