Все буде Україна!

Укргідроенерго взяло участь у перших аукціонах з продажу електроенергії

Укргідроенерго взяло участь у перших аукціонах з продажу електроенергії

01-07-2019
ПрАТ «Укргідроенерго» взяло участь у перших торгах з продажу електроенергії для потреб населення в рамках виконання спецобов'язків відповідно до Постанови КМУ № 486.

За результатами електронного аукціону з продажу електроенергії за двосторонніми договорами, який відбувся 27 червня, компанія продала 138 тис МВт*год для забезпечення пікового навантаження за ціною 673,76 грн. за МВт*год.

Аукціони пройшли у формі спеціалізованої сесії.

30 червня відбулися перші в історії України ринкові торги електричною енергією на ринку «на добу наперед». За даними ДП «Оператор ринку», в торгах взяло участь 192 учасника. На зазначеному сегменті ринку електроенергії Укргідроенерго реалізувало близько 14 млн. КВт*год.

Нагадаємо, відповідно до Закону України "Про ринок електроенергії", з 1 липня в рамках другого етапу енергореформи запрацював оптовий ринок електроенергії. Реформа ринку електроенергії проводиться в рамках імплементації Україною Третього енергопакету Європейського Союзу. Метою реформи є створення конкурентного оптового і роздрібного ринків електроенергії за європейською моделлю.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: