Все буде Україна!

Укргідроенерго активно продовжує працювати над залучення фінансуванням для реалізації проєктів з відновлення та розвитку

Укргідроенерго активно продовжує працювати над залучення фінансуванням для реалізації проєктів з відновлення та розвитку

28-09-2023
«Укргідроенерго продовжує працювати з міжнародними фінансовими інституціями для залучення фінансування в проєкти з відновлення та розвитку. Ми також працюємо над потенційним залученням приватного капіталу у проєкти відбудови. Нещодавно, нами в присутності Президента України та Прем‘єр-міністра Канади було укладено меморандум про наміри української та канадської компаній Aecon Group Incorporated співпрацювати у питаннях будівництва Канівської ГАЕС та Каховської ГЕС. Найважливіші критерії для отримання коштів від МФО та приватних коштів - це якісна підготовка проєктів, успішний досвід залучення фінансування і реалізації інвестиційних проєктів. Без цих неможливо розраховувати на підтримку жодного проєкту. Для них також важливим є прозорість використання залучених коштів, тому ефективне корпоративне управління є однією з запорук успіху", - відзначила Наталія Микольська, членкиня наглядової ради Укргідроенерго, під час виступу на конференції "Енергія Бізнесу".

Варто відзначити, що Укргідроенерго зараз активно працює у двох напрямках: відновлення та будівництво нового покоління енергетичних об'єктів. На сьогодні компанія здійснює добудову агрегатів 5-7 на Дністровській ГАЕС, проводяться роботи з оновлення обладнання станцій та підготовки до осінньо-зимового періоду. Також триває робота над проєктами будівництва Канівської ГАЕС та Каховської ГЕС.
Укргідроенерго успішно співпрацює зі світовими фінансовими організаціями, такими як Світовий Банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський Інвестиційний банк. Загальна сума активних проєктів з цими інституціями становить близько $500 млн.
Наглядова рада Укргідроенерго була створена у 2019 році, як частина реформи корпоративного управління державних підприємств.
Індустріальна конференція "Енергія Бізнесу" організована журналом Forbes, зібрала регуляторів і бізнес, аби обговорити проблеми та знайти рішення, які дозволять зробити українську енергетику дешевою та стійкою.

Фотогалерея

Поділитися: