Все буде Україна!

Укргідроенерго та AECOM співпрацюватимуть у реалізації проєктів з відновлення знищеної гідрогенерації

Укргідроенерго та AECOM співпрацюватимуть у реалізації проєктів з відновлення знищеної гідрогенерації

11-06-2024
Підписання Меморандуму про співпрацю
Підписання відповідного Меморандуму про співпрацю відбулось 11 червня у рамках щорічної Конференції з питань відновлення України (URC 2024) у Берліні.

Меморандум окреслює наміри у реалізації проєктів, спрямованих на підтримку відновлення та реконструкції об’єктів гідроенергетики. Згідно з меморандумом  компанія AECOM виступить технічним консультантом з відновлення гідроенергетичної інфраструктури України.

Через постійні обстріли енергооб’єктів російською федерацією, енергосистема України зазнала критичних пошкоджень та втрат потужностей. Тому співпраця Укргідроенерго та AECOM є важливою у питаннях відновлення паливно-енергетичного комплексу України.

«AECOM має багаторічний фаховий досвід у розробці, проєктуванні та реконструкції об’єктів гідроенергетики та гребель по всьому світу. Підписання Меморандуму та наша співпраця стане ще одним важливим кроком у відновлені пошкодженої української  енергетичної інфраструктури в цілому, та  гідрогенерації зокрема, - зазначив Ігор Сирота, генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго". – Нині відбудова, захист і підготовка енергетичних об’єктів до зими – залишаються пріоритетними завданнями для України. Дякую міжнародним партнерам, які долучаються до відновлення. Це пришвидшить процес відбудови».

Окрім того, підписання меморандуму сприятиме створенню на державному рівні стимулів та гарантій для залучення інвестицій та інноваційних технологій в енергетичну галузь.

«Ми пишаємося співпрацею з Укргідроенерго, ми посилюємо нашу роль у підтримці відновлення критичної інфраструктури України", - сказав Трой Радд, генеральний директор AECOM. - "Гідроенергетика важлива для підтримки енергосистеми України, і наш багаторічний досвід у цій ключовій галузі відновлюваної енергетики дозволяє нам підтримувати країну, забезпечуючи електроенергією мільйони людей та посилюючи стійкість енергосистеми. Як лідери в галузі будівництва гребель та водосховищ, наші команди чекають на можливість надати необхідні консультації з питань енергетики та аварійного відновлення для досягнення комплексних цілей Укргідроенерго в розвитку гідроенергетики».

Довідково:

Компанія AECOM має багаторічний досвід у розробці та проєктуванні об’єктів гідроенергетики та гребель, надаючи комплексні послуги з планування, техніко-економічного обґрунтування, проєктування, екологічних досліджень, дозвільної та ліцензійної підтримки, будівництва, управління проєктами та послуги з експлуатації/технічного обслуговування для клієнтів гідроенергетики по всьому світу. Варто зазначити, що компанія має досвід роботи і в Україні, зокрема виступає радником Міністерства розвитку громад територій та  інфраструктури з питань розвитку інфраструктури для відновлення України та партнером у реконструкції міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Фотогалерея
Підписання Меморандуму про співпрацю
Підписання Меморандуму про співпрацю
Підписання Меморандуму про співпрацю
Підписання Меморандуму про співпрацю

Поділитися: