Все буде Україна!

Укргідроенерго та ЄІБ: партнерство для розвитку гідроенергетики в Україні

Укргідроенерго та ЄІБ: партнерство для розвитку гідроенергетики в Україні

16-02-2024
ЄБРР
У Києві відбулася робоча зустріч представників Укргідроенерго з делегацією Європейського інвестиційного банку на чолі з головою регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи Жаном-Еріком де Загон. 

Сторони обговорили стан виконання поточних проєктів та можливості подальшої співпраці в розвитку гідроенергетичної галузі. 

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота представив ключові досягнення та виклики, з якими компанія стикається на шляху реалізації стратегічних ініціатив в умовах збройної агресії рф. Він наголосив на критичній ролі інвестицій для модернізації та розвитку гідроенергетичного сектору, що стане запорукою енергетичної безпеки.

«Спільна мета Укргідроенерго та Європейського інвестиційного банку полягає в створенні інноваційних та стійких рішень у сфері гідроенергетики, що відповідають вимогам сучасності та сприяють енергетичній незалежності України

Попри виклики воєнного часу, ми в повній мірі виконуємо фінансові зобовʼязання. Вчасно та в повному обсязі сплачуємо податки та ПСО. 

Ми відкриті до нових ініціатив, що сприятимуть сталому розвитку нашої країни та забезпечать енергетичну безпеку її майбутнього», - зазначив він. 

Представники Європейського інвестиційного банку висловили готовність до подальшої співпраці з Укргідроенерго, визнаючи компанію надійним партнером у реалізації стратегічних проєктів у галузі гідроенергетики. ЄІБ підтвердив свою зацікавленість у наданні фінансової та технічної підтримки для досягнення спільних цілей у цій важливій сфері.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Укргідроенерго отримало транш на 133 млн євро від Європейського інвестиційного банку для комплексного проєкту «Реабілітації гідроелектростанцій». Виділені кошти спрямовано не лише на модернізацію та реконструкцію гідроенергетичних об’єктів, які належать компанії, але й на відновлення пошкоджених  енергетичних об’єктів та втрачених внаслідок обстрілів потужностей. 

Пресслужба Укргідроенерго 

 

Поділитися: