Все буде Україна!

Укргідроенерго зміцнює енергобезпеку країни та сприяє зеленому переходу країни під час війни

Укргідроенерго зміцнює енергобезпеку країни та сприяє зеленому переходу країни під час війни

25-09-2024
Глобальнbq саміт з відновлюваної енергетики
Гідроенергетика залишається критично важливою складовою енергосистеми України в умовах війни, відіграючи стратегічну роль у підтримці стабільності енергопостачання.

Про це наголосив голова наглядової ради Укргідроенерго Валентин Гвоздій у онлайн-зверненні до учасників Глобального саміту з відновлюваної енергетики, який проходив в Нью-Йорку.

Голова наглядової ради зазначив, що за останні два з половиною роки станції Укргідроенерго зазнали понад 140 ракетних ударів. Попри втрату 40 % потужностей гідрогенерації, ГЕС і ГАЕС продовжують забезпечувати енергосистему України балансуючими потужностями, що особливо важливо під час проходження осінньо-зимового періоду.

В той же час енергетики цілодобово працюють над відновленням пошкоджених об’єктів внаслідок численних ракетних та дронових атак на станції.

Окрім посилення енергетичної безпеки, Укргідроенерго робить вагомий внесок у боротьбу з кліматичними змінами. Зниженню частки викидів CO2 і наближенню України до виконання своїх міжнародних кліматичних зобов’язань за останні роки сприяв суттєвий виробіток екологічно чистої енергії гідроелектростанціями компанії.

Валентин Гвоздій підкреслив важливість сталого розвитку, відзначивши, що подальші інвестиції у відновлювані джерела енергії допоможуть Україні зміцнити свою позицію на міжнародній арені.

 «Укргідроенерго активно працює з міжнародними фінансовими інституціями, зокрема Світовим банком, Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку. Компанія фокусується на впровадженні інновацій, таких як виробництво «зеленого» водню, та розробці гібридних енергетичних систем. Попри виклики, які виникають під час війни, Укргідроенерго продовжує зміцнювати енергетичну безпеку країни та реалізує проєкти, що сприятимуть переходу України до екологічно чистої енергії», - підсумував Валентин Гвоздій.

Фотогалерея

Поділитися: