Все буде Україна!

В Польщі побудують накопичувачі енергії потужністю 500 МВт

В Польщі побудують накопичувачі енергії потужністю 500 МВт

29-12-2022
Системний інтегратор Hynfra Energy Storage та інвестор Claritas підписали рамкову угоду про розгортання акумуляторних накопичувачів енергії потужністю 500 МВт у Польщі.

Як повідомляє Energy storage news, системи накопичення братимуть участь у оптовому ринку електроенергії та надаватимуть послуги з підтримки мережі для того, аби допомогти Польщі декарбонізувати свою енергетичну систему.

«Місія Hynfra Energy Storage – якомога скоріше перейти на відновлювальні джерела енергії. І створення платформи для накопичення енергії комунального масштабу – наш перший крок для досягнення мети. Переконані, що рамкова угода сприятиме нашому лідерству на ринку накопичувачів в Польщі з точки зору масштабності, якості активів та швидкості розгортання», - заявив генеральний директор Hynfra Energy Storage Петр Чембор

Як і інші країни ЄС, Польща активізувалася щодо розвитку відновлювальних джерел енергії в контексті вторгнення росії в Україну. Ринок накопичення та зберігання енергії у Польщі розвивається доволі повільно у порівнянні з іншими країнами Західної та Центральної Європи. Анонсований проєкт – другий проєкт такого масштабу, оголошений останнім часом.

У липні державна енергетична компанія PGE Group надала дозвіл на розгортання акумуляторної батареї, потужністю 200 МВт/820 МВт-год, інтегрованої  з діючою гідроакумулюючою станцією в Жарновиці.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: