Все буде Україна!

В Укргідроенерго обговорили аспекти інноваційного розвитку компанії

В Укргідроенерго обговорили аспекти інноваційного розвитку компанії

23-10-2020
22 жовтня в апараті управління Укргідроенерго відбулося установче засідання комітету з інновацій Наглядової ради компанії.

Під час засідання було обрано голову комітету в особі незалежного члена Наглядової ради Наталії Микольської. На нараді обговорено поточний стан впровадження інновацій на підприємстві та розглянуто Стратегію розвитку ІТ Укргідроенерго.

З презентацією про розвиток інноваційного потенціалу компанії виступив головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський.  Він зазначив, що на сьогодні Укргідроенерго – одна з провідних компаній галузі, яка значну увагу приділяє впровадженню інноваційних технологій у виробництво під час реконструкції та експлуатації обладнання й гідротехнічних споруд.

«Компанія здійснює масштабну реконструкцію обладнання і я хочу сказати, що на сьогодні ми пройшли цей шлях на 70%. Це стосується основного гідросилового обладнання – гідроагрегатів.  Реконструкція діючих ГЕС дозволить сумарно збільшити встановлену потужність об’єктів Укргідроенерго на 360 МВт, що можна порівняти з будівництвом нової станції. В процесі реконструкції ми дотримуємося інноваційного підходу: у нових гідроагрегатах змінюється конструкція робочого колеса, що унеможливлює потрапляння турбінних олив у річки. Окрім того, на обладнанні, яке реконструюється, ми використовуємо удосконалену конструкцію лопатей робочого колеса та лопаток напрямного апарату, що, в свою чергу, позначається на підвищенні ККД гідроагрегату. Ми маємо цікавий досвід співпраці з провідним світовим постачальником електромеханічного обладнання для гідроелектростанцій – компанією ANDRITZ HYDRO, яка проводить реконструкцію обладнання на ДніпроГЕС.  Під час реабілітації гідроагрегатів статори генераторів там збираються «в кільце», що підвищує надійність генераторів.  Окрім того, там використовується індукційний метод спаювання стрижнів статора генератора та новий клас обмотки статора генератора.

Якщо говорити про реконструкцію допоміжних систем, таких як системи управління SCADA, систем збудження, то вони реконструйовані на усіх ГЕС компанії стовідсотково. Показник реконструкції електротехнічного обладнання на підстанціях складає 99%», - зазначив Вадим Рассовський.

На засіданні також було презентовано Стратегію розвитку ІТ Укргідроенерго. Під час доповіді начальник департаменту інформаційних технологій компанії Богдан Карбань зазначив, що метою Стратегії є вдосконалення управління об’єктами гідроенергетики, підвищення рівня безпеки, їх надійного і сталого функціонування, а також ефективна робота у новому ринку електроенергії.

«Значна увага приділяється підвищенню рівня кібербезпеки, а також оптимізації бізнес-процесів у компанії. Найважливіші проєкти поточного року стосуються автоматизації процесів роботи у новому ринку електроенергії, запровадження електронного документообігу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП), подальшого розвитку корпоративної автоматизованої системи управління Товариства (ERP),- зауважив Богдан Карбань.

Підсумовуючи, голова комітету з інновацій Укргідроенерго Наталія Микольська акцентувала на необхідності розвитку на підприємстві культури інновацій.

«У найближчому майбутньому ми маємо провести високорівневий аналіз потенціалу Укргідроенерго для пошуку та впровадження інновацій  із  залученням відповідних фахівців та до кінця року отримати звіт. До того ж, ми маємо розвивати на філіях  компанії культуру інновацій, яка сприятиме прийняттю та адаптації нових ідей та практик у виробництві, що, в свою чергу, позитивно відіб’ється на роботі компанії», - зазначила Наталія Микольська. 

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Наглядова рада Укргідроенерго відвідала Каховську ГЕС 

Наглядова рада ПрАТ "Укргідроенерго" відвідала Канівську ГЕС 

Голова Наглядової ради Укргідроенерго Валентин Гвоздій відвідав з робочим візитом Дніпровську ГЕС

Фотогалерея

Поділитися: