Все буде Україна!

В Укргідроенерго обговорили зміни до тарифу на відпуск електроенергії та коригування інвестпрограми на 2017 рік

В Укргідроенерго обговорили зміни до тарифу на відпуск електроенергії та коригування інвестпрограми на 2017 рік

16-08-2017
15 серпня в ПрАТ «Укргідроенеро» відбулося публічне обговорення з громадськістю внесення змін до тарифу на відпуск електричної енергії та коригування інвестиційної програми на 2017 рік.

У відкритому обговоренні взяли участь 114 осіб, серед яких: представники регіональних органів місцевого самоврядування, фахівці інжинірингової компанії ПАТ «Укргідропроект» та представники ПрАТ «Укргідроенерго».

Серед питань, розглянутих під час громадських обговорень були: збільшення витрат на оплату праці та єдиного соціального внеску, зростання витрат на електроенергію куповану на заповнення водойм ГАЕС, зростання витрат на послуги виробничого характеру, коригування інвестиційної програми на 2017 рік.

Перше питання щодо збільшення витрат на оплату праці та єдиного соціального внеску висвітлив директор департаменту з управління персоналом та соціальними питаннями ПрАТ «Укргідроенерго» Андрій Борщ.

«ПрАТ «Укргідроенерго» безумовно дотримується вимог чинного законодавства в частині оплати праці працівників. Починаючи з 2010 року, не зважаючи на значний дефіцит коштів, у ПрАТ «Укргідроенерго» ведеться активна робота з метою забезпечення дотримання та виконання норм чинного трудового законодавства, Законів України «Про державний бюджет», «Про оплату праці», «Про колективні договори і угоди», «Про індексацію грошових доходів населення», розпоряджень та наказів Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.  Протягом 2010-2016 років Товариство забезпечувало оплату праці працівників у розмірах, не менших, ніж визначено вищенаведеними законами України та нормативно-правовими актами», – підкреслив Борщ.

ЗображенняЗображення

В процесі публічних обговорень заступник директора департаменту економіки та планування ПрАТ «Укргідроенерго» Наталя Язенок повідомила, що впродовж травня-липня спостерігається збільшення ціни ОРЕ на електроенергію, купованої на заповнення водойм Київської та Дністровської ГАЕС, зауваживши, що зростання ціни не ініційовано з боку компанії, а сама компанія виступає виключно як один з покупців електроенергії на енергоринку.

Із доповіддю про зростання витрат на послуги виробничого характеру виступив головний інженер Товариства Вадим Рассовський, надавши детальну інформацію щодо обґрунтування потреба у додатковому фінансуванні послуг виробничого характеру на 2017 рік:

«Збільшення витрат обґрунтовується наступними обставинами: появою непередбачуваних додаткових робіт, необхідність в яких виникла в процесі виробничої діяльності; аварійним виходом обладнання з ладу з відповідними додатковими витратами на його відновлення; зростанням середньомісячної заробітної плати робітників по тарифній сітці для робіт з ремонту основного та допоміжного обладнання ГЕС Мінпаливенерго».

ЗображегняЗображення

В.о. заступника генерального директора зі стратегії та інвестицій Олег Ососков повідомив присутніх про здійснення низки змін для забезпечення виконання інвестиційної програми  ПрАТ «Укргідроенерго» на 2017 рік, зокрема: відбувся перерозподіл затверджених коштів (прибутку) між окремими напрямками інвестування, пройшло коригування окремих видів витрат (заходів) інших напрямків інвестування за рахунок власних коштів в межах лімітів інвестиційної програми з врахуванням вимог постанови НКРЕКП, а також було уточнено обсяг фінансування за рахунок кредитних коштів Міжнародних фінансових організацій.

Після детального ознайомлення з інформацією доповідачів усі 114 учасників одноголосно ухвалили наступне:

«Підтримати наміри ПрАТ «Укргідроенерго» щодо: збільшення витрат на оплату праці та соціальні витрати; зростання витрат на куповану електроенергію для заповнення водойм ГАЕС; зростання витрат на послуги виробничого характеру; коригування інвестиційної програми на 2017 рік».

Зображення

Протокол проведення громадських слухань на тему «Про внесення змін до тарифу на відпуск електричної енергії та коригування інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2017 рік»

 

Поділитися: