Все буде Україна!

В Укргідроенерго пройшов дводенний майстер-клас до великодніх свят

В Укргідроенерго пройшов дводенний майстер-клас до великодніх свят

19-04-2019
18 та 19 квітня в апараті управління компанії відбувся майстер-клас із писанкарства та розпису пряників для гідроенергетиків та їхніх дітей.

У компанії шанують традиції, особливо ті, що стосуються сімейних цінностей та популяризації українських народних звичаїв. Тож у контексті впровадження корпоративної соціальної відповідальності цього року також було влаштовано низку великодніх заходів для працівників Укргідроенерго. 

Леся Турукіна – майстриня-писанкарка – не лише навчила присутніх мистецтву розпису медового пряника та виготовлення крапанки, а й розповіла учасникам заходу про українські великодні традиції та силу віри в рукотворні обереги.

На відміну від писанок та дряпанок, процес створення крапанки можна з легкістю повторити вдома, навчити друзів та родичів. Принцип виготовлення полягає в поступовому нанесенні шарів фарби: спочатку яйце фарбують одним кольором, наносять краплі гарячого воску та згодом занурюють у фарбу другого кольору. Особливістю цього виду розпису великодніx яєць є ретельний підбір кольорів, для цього існує спеціально визначений порядок фарбування.  
Товариство планує й надалі відроджувати та популяризувати українські народні звичаї, адже повага до традицій є основою нації.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: