Все буде Україна!

В Укргідроенерго ухвалили новий проєкт Колективного договору

В Укргідроенерго ухвалили новий проєкт Колективного договору

04-06-2019
В Укргідроенерго 3 червня 2019 року відбулася конференція трудового колективу, на якій делегати схвалили проєкт Колективного договору на 2019 - 2021 роки.

Ухваленню документа, який  регулює соціально-трудові відносини на підприємстві, передувало тривале обговорення та внесення пропозицій від трудових колективів філій щодо умов та оплати праці, оздоровлення та відпочинку.

Відкриваючи засідання профспілкової конференції, генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота наголосив на тому, що компанія значну увагу приділяє регулярному підвищенню соціальних стандартів та соціальних гарантій. 

«Соціальна сфера – віддзеркалення процесів, які відбуваються на підприємстві. Продуктивність та якість праці залежать від того, в яких умовах працюють люди. Ми змінюємо на краще наші підприємства і продовжуватимемо робити це надалі. Нам потрібно на високому рівні тримати соціальні стандарти та залучати в галузь молодь. Молодь не прийде на станції, якщо ми не забезпечимо на підприємствах гідний рівень оплати праці», - зазначив під час конференції Ігор Сирота.

Також очільник Укргідроенерго зауважив, що компанія постійно тримає курс на збільшення заробітної плати працівникам

«Цьогоріч нами було прийнято рішення про збільшення заробітку нашим співробітникам. Воно давалось нелегко, але ми свідомо його ухвалили, бо розуміємо: аби утримати кваліфікованих фахівців, нам необхідно зацікавити їх матеріально», - зауважив генеральний директор Укргідроенерго.

Також Ігор Сирота зупинився на житловій проблемі, яка для багатьох працівників Укргідроенерго є актуальною.

«У майбутньому, як варіанти вирішення житлового питання, ми розглядатимемо надання нашим співробітникам безвідсоткової фінансової допомоги для купівлі помешкань», - заявив він.

Під час конференції голова Ради профспілкових комітетів Укргідроенерго Олександр Цимбалюк наголосив на тому, що соціальні стандарти, закладені у Колективному договорі на 2019-2021 рр. зростатимуть.

«Ми маємо потужний соціальний блок: це й Програма добровільного медичного страхування, надання матеріальної допомоги при народженні дитини, а також виплати матеріальної допомоги на оздоровлення. Цьогоріч на ці статті ми плануємо витратити 36 мільйонів гривень. Особливістю нового Колективного договору є  те, що відтепер виплати матеріальної допомоги на оздоровлення здійснюватимуться в розмірі середньомісячного заробітку, а не окладу, як було раніше», - зазначив він.

Підбиваючи підсумки Програми добровільного медичного страхування, яку прийняли в компанії рік тому, начальник відділу страхування Світлана Голубченко зазначила, що її перевагами скористалися десятки гідроенергетиків. За допомогою страхового полісу працівники компанії змогли зробити складні вартісні операції, вчасно виявити та попередити розвиток небезпечних хвороб.

«Впроваджувати такі амбітні проекти – складне завдання. Втім, зараз, з впевненістю можна сказати: працівники Укргідроенерго мають один з найкращих страхових полісів в Україні. Соціальна захищеність й надалі лишатиметься пріоритетом в діяльності компанії і нинішній Колективний договір – тому підтвердження», -  заявила вона.

В свою чергу, голова Київської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України Людмила Максименко зазначила, що Укргідроенерго – приклад для наслідування для інших підприємств галузі в питаннях соціального захисту працівників. 

«У вас фантастичні умови. Адміністрація не лише не понизила соціальні стандарти, але й регулярно їх підвищує. Можу сказати, що в Київському обласному об’єднанні підприємств і організацій найбільша зарплата у гідроенергетиків. Якщо до 2017 року за цим показником лідирувало Центренерго, то тепер першість за Укргідроенерго. Ваше підприємство в багатьох планах передове. Бажаю, щоб усе, що ви запланували, вдалося виконати», - зазначила вона.

Колективний договір, який одностайно затвердили на профспілковій конференції, дістав схвальні відгуки на місцях. Представники філій Укргідроенерго зазначають: при розробці документу були враховані пропозиції колективів.

«Тішить те, що наступний колективний договір, по якому буде жити компанія наступні 3 роки, врахував наші побажання по спецодягу. Щодо заробітної плати: якщо продовжиться позитивна динаміка зростання зарплатні, яка спостерігалась у поточному році, колективи вітатимуть це рішення», - заявив заступник голови профспілки Кременчуцької ГЕС Володимир Рибалко. 

Нагадаємо, в Укргідроенерго діє низка різноманітних соціальних програм, пріоритетами яких є постійне підвищення рівня життя співробітників, здійснення ефективних заходів щодо охорони їхнього здоров’я та професійного розвитку.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: