Все буде Україна!

Валентин Гвоздій: «Питання з ПСО потребує нагального вирішення»

Валентин Гвоздій: «Питання з ПСО потребує нагального вирішення»

07-02-2022
Відбулось чергове засідання Наглядової ради «Укргідроенерго», на якому було розглянуто ряд важливих питань. Зокрема, підсумовано роботу за 2021 та обговорено перспективи розвитку компанії у 2022 році з урахуванням фінансової моделі покладання спеціальних обов'язків (ПСО) на ринку електроенергії.

У своїй доповіді по розрахунках Виконавчого органу щодо спеціальних обов'язків на ринку електричної енергії заступник генерального директора з комерційної діяльності Богдан Сухецький зазначив, що перший квартал роботи нової моделі фінансового ПСО продемонстрував непрогнозованість вартості Послуги, а також її великий обсяг, що є значним фінансовим тягарем для державної генерації ПрАТ «Укргідроенерго»:

«За нашими прогнозами, уже навесні ми можемо зіткнутися з ситуацією відсутності коштів на виконання зобов'язань. Адже витрати Укргідроенерго на виконання ПСО суттєво перевищують показники, заплановані для компанії Міністерством енергетики. Нині ми контролюємо ситуацію, проте розуміємо, що необхідно консолідувати всі зусилля, щоб  не доводити її до критичної».

В свою чергу голова Наглядової ради Валентин Гвоздій висловив занепокоєння щодо ситуації, яка складається з ПСО та запропонував створити робочу групу, яка б вивчила це питання глибше та розробила пропозиції можливих варіантів його вирішення:

«Наглядова Рада занепокоєна ситуацією з ПСО та можливими прогнозами для компанії. Проте ми не залишаємось осторонь цієї проблеми, а всіляко будемо сприяти подальшому гармонійному розвитку Укргідроенерго».

Також у ході наради було заслухано й підтримано скоригований Стратегічний план на 2022 рік та ухвалено Антикорупційний звіт, з яким можна ознайомитись на сайті компанії.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Поділитися: