Все буде Україна!

Валентин Гвоздій: Укргідроенерго формуватиме ринок "зеленого” водню в Україні

Валентин Гвоздій: Укргідроенерго формуватиме ринок "зеленого” водню в Україні

18-01-2024
Давос
«Пілотний» проєкт зеленого водню, який розпочинає Укргідроенерго буде поштовхом для формування та розвитку водневого ринку в Україні. Про це заявив Валентин Гвоздій, Голова наглядової ради Укргідроенерго, на зустрічі з Йогесом Мобергом, СЕО Green Hydrogen Organisation. Зустріч відбулася на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Цей  проєкт передбачає виготовлення «зеленого водню» з використанням відновлювального потенціалу українських гідроелектростанцій. Він стане платформою для тестування інноваційних технологій у цій галузі та сприятиме розвитку «зеленого» енергетичного ринку в Україні.

Пан Моберг позитивно оцінив ініціативу Укргідроенерго, зазначивши її важливість особливо у світлі руйнувань, завданих об'єктам компанії російськими агресорами. Цей проект є частиною більш широких зусиль Укргідроенерго щодо відновлення та модернізації енергетичної інфраструктури країни. Проєкт направлений на підвищення стійкості й незалежності енергетичної системи країни шляхом імпортозаміщення, виконання зобов'язань, які взяла на себе Україна за Рамковою Конвенцією ООН про зміну клімату.

Пресслужба Укргідроенерго 

Поділитися: