Все буде Україна!

Шлях до рівності: гідроенергетики долучилися до дискусії про гендерні виклики у сучасному світі

Шлях до рівності: гідроенергетики долучилися до дискусії про гендерні виклики у сучасному світі

18-01-2024
вебінар
Укргідроенерго продовжує активно долучатися до важливих глобальних ініціатив, спрямованих на підтримку гендерної рівності та розвитку сталої економіки. Представники компанії взяли участь у вебінарі, присвяченому екологічним, соціальним та управлінським аспектам Принципів розширення прав і можливостей жінок, який пройшов під егідою ООН Жінки.

Відкриваючи вебінар, глобальна керівниця Women’s Empowerment Principles Secretariat в ООН Жінки Анна Фельт підкреслила важливість активної участі жінок у сфері вирішення соціальних проблем.

«Гендерна нерівність - це реальність для багатьох жінок по всьому світу. Ми знаємо, що жінки здатні реалізувати в середньому лише 60 відсотків свого потенціалу. Рівень освіти серед жінок дуже високий, але це не обов'язково призводить до працевлаштування та отримання хорошої заробітної плати. Тож це не лише питання порядку денного для певних країн, це загалом питання порядку денного для всіх», - зазначила вона.

Елен Перів’є, економістка і голова PRESAGE, університет Sciences Po Paris, розглянула аспекти економічної стійкості та впливу рівності на підприємництво. Її виступ дав можливість зрозуміти, як рівні умови праці сприяють сталому розвитку.

«Гендерна нерівність існує в різних частинах суспільства і спостерігається в усьому світі. Це - глобальна проблема, яка впливає на економічний розвиток та сталість суспільства в цілому. Досягнення гендерної рівності є ключовим завданням для побудови справедливого та сталого майбутнього», - зауважила вона.

Менеджерка з глобальних корпоративних комунікацій у Nespresso Шерон Андерес висвітлила питання ефективної взаємодії бізнесу та громадськості задля досягнення спільних цілей у сфері екології та соціальної відповідальності. Вона закликала до спільних зусиль для забезпечення рівних можливостей та умов для жінок і чоловіків, сприяючи тим самим стабільному й ефективному розвитку глобальної спільноти.

«До 2030 року, тобто до кінцевого терміну досягнення 17 цілей сталого розвитку, залишилося шість років. Але, на жаль, ООН повідомляє, що деякі з цих цілей відстають від графіка помірно або сильно. І особливе занепокоєння викликає гендерна рівність. Знаю, що у нас є суперсила, яку ми можемо використати для прискорення», - зазначила експертка.

Участь представників Укргідроенерго у вебінарі відображає відданість компанії принципам гендерної рівності та активне бажання сприяти сталому розвитку.

Нагадаємо, Укргідроенерго - перша з компаній державного сектору, що приєдналася до Принципів розширення прав і можливостей жінок Організації Об’єднаних Націй. Ця програма ООН сприяє гендерній рівності як на робочому місці, так і в суспільстві в цілому. Нині підтримка рівноправності є частиною корпоративної культури Товариства.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: