Все буде Україна!

Видатні імена гідроенергетики: Микола Тирсенко

Видатні імена гідроенергетики: Микола Тирсенко

21-12-2019
Ми продовжуємо цикл публікацій про видатних гідроенергетиків України і сьогодні розповімо про людину, під керівництвом якої на Канівській ГЕС цех комп’ютерних технологій та релейного захисту і зв’язку впровадив новітні системи керування обладнанням на мікропроцесорній основі - Миколу Тирсенка.

Народився Микола Михайлович 22 березня 1959 року в місті Каневі Черкаської області, де й отримав середню освіту.

Своєю майбутньою професією Микола Тирсенко почав цікавитися ще у 1976 році, коли вступив до Київського політехнічного інституту на електротехнічний факультет. У 1982 році він закінчив навчання в інституті, здобувши кваліфікацію інженера-електромеханіка.

На Канівську ГЕС Микола Михайлович потрапляє у 1991 році, влаштувавшись інженером ІІ-категорії електромашинного цеху. Невдовзі він стає інженером               І-категорії, а вже у 1997 році займає посаду інженера, начальника електротехнічної лабораторії станції. З 2003 рік по теперішній час працює начальником цеху комп’ютерних технологій та релейного захисту і зв’язку філії.

Під чуйним керівництвом Миколи Тирсенка на станції впроваджено цифровий вітчизняний регулятор швидкості ЦВК-12 для керування агрегатом 5-го блоку та новітня система збудження генераторів АВВ.

За кропітку, віддану та сумлінну працю Микола Михайлович нагороджений відзнаками Міністерства палива та енергетики України, нагрудними знаками «Відмінник енергетики України» та «Почесний енергетик України». Неодноразово заохочувався керівництвом Укргідроенерго та філії.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: