Все буде Україна!

Каховська ГЕС-2 - екологічний проєкт для Дніпра

Каховська ГЕС-2 - екологічний проєкт для Дніпра

21-12-2019
Саме це стверджують розробники Звіту з оцінки впливу на довкілля, які доповідали на громадських слуханнях.

Останні проходили 18-19 грудня в м. Нова Каховка, м. Херсон, с.Веселе та смт Козацьке, де Укргідроенерго представили свої амбітні плани щодо будівництва Каховської ГЕС-2 та його впливу на довкілля.

Науковці та фахівці-екологи, які є в складі команди розробників звіту, пояснюють це тим, що збільшення пропускної здатності існуючої греблі і змінення режиму станції протягом доби відкриває унікальну можливість.  Оскільки подвійне коливання рівня води в безпечному для населення діапазоні дозволяє ділянці Дніпра, яка прилягає до греблі "дихати". Покращиться якість води та умови для існування водних організмів.  Такий гідрологічний режим був запропонований ще у 80-х роках, однак не було технічної здатності це виконати. А наразі цей проєкт є прикладом успішної синергії  цілей- екологічних, енергетичних та соціальних. 

Також відмічено, що вся інформація яка розміщена в звіті, це матеріали більше ніж 100 науковців різних академій наук, що були залучені на стадіях техніко-економічного обгрунтування та проєкту.

Щоб довести екологічність проєкту, Укргідроенерго обіцяє постійно спостерігати за станом водних ресурсів, флори і фауни під час реалізації планованої діяльності. І доводити цю інформацію до зацікавлених осіб. 

З повним текстом повідомлення про плановану діяльність, зауваженнями і пропозиціями громадськості та звітом з ОВД, та оголошенням про громадські обговорення можна ознайомитись за посиланням у єдиному реєстрі ОВД.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: