Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Олександр Мальчевський

Видатні імена української гідроенергетики: Олександр Мальчевський

19-12-2017
У цьому матеріалі мова піде про Заслуженого енергетика України Олександра Олександровича Мальчевського.

ДО ДНЯ ЕНЕРГЕТИКА

Народився Олександр 6 листопада 1936 року у місті Херсон. Навчався у Ленінградському політехнічному інституті за спеціальністю «гідротехнічні установки».

Свою трудову діяльність розпочав у 1960 році на Бухтармінській ГЕС у місті Серебрянськ Східноказахстанської області. Працюючи на станції, побудував професійну кар’єру, починаючи з чергового інженера і закінчуючи начальником виробничо-технічного відділу. Також, працював майстром електроцеху Саратовської ГЕС та начальником гідротехнічного цеху Капчагайської ГЕС.

Зображення

З 1976 року продовжив свій професійний шлях у місті Новодністровськ начальником виробничо-технічного відділу Дирекції з будівництва Дністровського гідровузла. Здійснивши значний вклад у розбудову гідровузла, з 1877 до 1984 рік обіймав посаду головного інженера Дирекції з будівництва Дністровського гідровузла.

З 1986 року і протягом наступних 18 років працював на різних посадах у ДАЕК «Дністрогідроенерго». А з 2004 року і до аж 2011 дбав про енергетичну ефективність  на Дністровській ГЕС.

Зображення

Нагороди та почесні звання:

1984 рік – орден «Дружби народів».

2000 рік – звання «Заслужений енергетик України».

2001 рік – медаль «10 років Незалежності України».

2006 рік – грамота Міністерства палива та енергетики України.

Поділитися: