Все буде Україна!

Вячеслав Клим: З початку року Дністровською ГЕС вироблено 806 млн.кВт*год. електроенергії

Вячеслав Клим: З початку року Дністровською ГЕС вироблено 806 млн.кВт*год. електроенергії

28-12-2023
Директор Дністровської ГЕС Вячеслав Клим
Як в умовах війни згуртувати колектив, вчасно сплачувати податки, тримати енергетичний фронт і продовжувати допомагати ЗСУ та мешканцям громад в місцях присутності гідроелектростанцій розповідає директор Дністровської ГЕС Вячеслав Клим:

- Протягом 2023 року Дністровська ГЕС працювала, головним чином, у піковому режимі, виконуючи покриття максимумів навантаження та сезонне регулювання стоку.

У важких умовах розбалансованої енергетики України внаслідок воєнної агресії росії Дністровська ГЕС, як і всі станції Укргідроенерго, підтримувала баланс енергосистеми та оперативно покривала дефіцити потужностей у пікові моменти споживання.

З початку року філією «Дністровська ГЕС»  вироблено 806 млн.кВт*год.електроенергії. Із залученням підрядних організацій по проєкту Реконструкція ІІ черга в 2023 році проведено низку робіт: заміну щитів  власних потреб, трансформаторів струму, генераторних вимикачів.

Проведено реконструкцію приміщень акумуляторних ГЕС та ВРУ із заміною системи вентиляції, освітлення.

Наразі проводиться реконструкція архітектурно-планувальних рішень напірної секції ГЕС, реконструкція систем опалення та вентиляції турбінного і машинного залів будівлі. 

Також відповідно до плану капітальних інвестицій виконано низку важливих робіт спрямованих на продовження термінів експлуатації та модернізацію гідроенергетичного обладнання.

Внаслідок скорочення  термінів ремонтів вдалось збільшити робочу потужність за рік  на 17,80 МВт, в тому числі за рахунок реконструкції, на 9,3 МВт, поточного ремонту на 1,5 МВт та за рахунок зменшення часу аварійного ремонту відносно нормативного на 7,0 МВт.                                              

​У відповідності до рішення Міжвідомчої комісії протягом місяця, з травня по квітень, проводився екологічний попуск з Дністровського водосховища у пониззя річки Дністер. Загальний об’єм скиду води під час екологічного попуску становив 1 547 млн.м3 .

Дністровська ГЕС у повній готовності до роботи увійшла в опалювальний сезон. Фахівці станції разом із підрядними організаціями  виконали усі роботи повʼязані з підготовкою  до складного ОЗП.

У разі виникнення блекауту чи нестабільної роботи енергетичної системи для обігріву співробітників філії та мешканців міста обладнано та впорядковано пункт незламності.

​Дністровська ГЕС продовжує вести й волонтерську місію. Зокрема, всім необхідним забезпечуються співробітники станції, які нині у лавах ЗСУ. Активно допомагали й постраждалим херсонцям внаслідок підриву Каховської ГЕС. 

У ці важкі часи активно підтримуються соціальні ініціативи. Зокрема,  Хотинська школа-інтернат, виділяються кошти й на підтримку та розвиток спорту в громаді. Для підтримки мешканців міста, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують допомоги виділено кошти на безповоротну фінансову допомогу у рамках Всеукраїнській благодійної акції «Милосердя», а також організовано збір коштів для сімей співробітників, діти яких потребують допомоги. 

Виклики нас не зупинили. А навпаки - стали поштовхом до розвитку, пошуку нових нестандартних шляхів розв’язання проблем та інноваційних підходів. 

Працюємо для українців, віримо в нашу Перемогу та дякуємо нашим захисникам за титанічні зусилля в її наближенні!

Пресслужба Дністровської ГЕС

Фотогалерея
Дністровська ГЕС

Поділитися: