Все буде Україна!

«Я майже 30 років в українській гідроенергетиці»

«Я майже 30 років в українській гідроенергетиці»

07-03-2024
14:40
Макаренко
Комфорт і естетика, чистота і порядок є важливими факторами, які впливають на зовнішній вигляд будь-якого приміщення та здоровий стан людей, які в ньому перебувають.

«Про чистоту і порядок в душі цієї жінки можна говорити дуже довго. Головне в ній – чистота і порядність у відносинах з людьми, - говорить начальник турбінного цеху Кременчуцької ГЕС Едуард Чекаленко про прибиральницю групи прибиральників виробничих приміщень дільниці з технічного обслуговування та ремонту механічного обладнання гідроспоруд та кранів Олену Макаренко.

1 листопада 1996 року доля привела Олену Георгіївну на Кременчуцьку ГЕС.

«Запропонували посаду прибиральниці і я одразу погодилась, - згадує пані Олена. – З раннього дитинства нас привчали до порядку, чистоти і охайності. Я з багатодітної сім’ї, в родині росло семеро дітей. Змалечку мама навчала працювати по совісті, любити людей, бути порядними і справедливими в будь-якій ситуації, допомагати тим, хто цього потребує».

Так і сталось на життєвому шляху Олени Макаренко. В колективі її поважають за працелюбність, щирість, справедливість, піклування про людей. Робочий день Олени Георгіївни розпочинається з огляду дільниці і визначення пріоритетів щодо створення чистоти і затишку  для походження плідного виробничого процесу.

«Ми ніколи не чули від нашої Олени нарікань на нелегку щоденну працю, навпаки, вона вміло доводить до блиску за що б не взялась. Завжди підтримає, підкаже, а якщо і заробимо, то посварить. Вона наша мама на виробництві. Після її роботи приємно працювати в чистому охайному приміщенні», - говорять про колегу співробітники станції.

Вже 12 років Олена Макаренко є незмінним керівником цехового комітету профспілкової організації Кременчуцької ГЕС. ЇЇ активна життєва позиція, справедливість і принциповість дають впевненість на дієвий спосіб захисту і допомоги  під час вирішення важливих виробничих і особистих питань працівників станції. Наша героїня завжди відгукується на допомогу, виступає ініціатором багатьох соціальних проєктів щодо допомоги непрацюючим пенсіонерам та військовим.  Наразі вона в перших рядах волонтерів, які безустанно і повсякденно надають допомогу нашим захисникам на передовій.

«Я щаслива людина, щаслива у своїх дітях, щаслива у своєму рідному колективі, щаслива, що майже 30  років я прожила в українській гідроенергетиці поряд із справжніми професіоналами своєї справи. Від людей цієї героїчної професії я заряджаюсь оптимізмом і впевненістю у майбутньому вільної незалежної України», - з гордістю ділиться Олена Макаренко.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Поділитися: