Все буде Україна!

Як найуспішніша державна компанія України завершує 2021 рік?

Як найуспішніша державна компанія України завершує 2021 рік?

30-12-2021
29 грудня менеджери Укргідроенерго обговорили результати роботи року, що минає.

Відкриваючи засідання заступник генерального директора з комерційної діяльності Укргідроенерго Богдан Сухецький зазначив, що попри усі виклики, з якими гідроенергетикам довелося зіткнутися упродовж 2021 року, загалом, рік був для компанії успішним. За прогнозованими показниками Товариство отримає  близько 11 млрд грн чистого прибутку. За підсумками року до бюджетів усіх рівнів сплачено понад 6 мільярдів гривень.  У 2021 році, напередодні Дня енергетика, введено в експлуатацію четвертий гідроагрегат Дністровської ГАЕС. 324 МВт цінної балансуючої електроенергії збагатять Об’єднану енергосистему України дефіцитною балансуючою енергією.

«Без перебільшення, це – історична подія і нам є чим пишатись. Гідроагрегат почав працювати у диспетчерському графіку навантажень та видавати в енергосистему перші кіловати. Це значно покращить показники нашої комерційної діяльності», - зазначив Богдан Сухецький.

Окрім того, заступник генерального директора зауважив, що станції Укргідроенерго були повністю готові до роботи в осінньо-зимовий період та  пройшли перший місяць з високими показниками. Підкреслимо, що компанія повністю готова у технічному плані й до роботи в ізольованому режимі.

Під час наради директори філій компанії розповіли про виробничі здобутки, з якими станції зустрічатимуть рік прийдешній та плани на найближче майбутнє.

Заступник генерального директора Укргідроенерго зі стратегії та інвестицій Володимир Руденко підкреслив, що попри усі труднощі, компанії вдалося досягти запланованих показників з виконання інвестиційної програми. 

«2021 рік ми почали без фінансового плану, що не могло не вплинути на показники інвестиційної роботи. Але, тим не менше, ми зуміли досягти гарних результатів. Наразі виконання інвестиційної програми по компанії складає більше 100%. Ми підійшли до коригування другої черги реконструкції, де значно розширено обсяги робіт. Туди включено 25 агрегатів. Фактично, це буде повна реконструкція усіх гідроагрегатів з часу будівництва наших гідроелектростанцій, куди включено такі системні об’єкти як насосна станція на Дністрі, міст через ДніпроГЕС. Це амбітні інфраструктурні проєкти, які здатні вирішити інфраструктурні проблеми населених пунктів, де розташовані наші станції. Ми приступаємо до реалізації проєкту «Україна ‒ Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»)», яким передбачено встановлення  на територіях станцій компанії 212 МВт гібридних установок з виробництва електроенергії на основі батарейних накопичувачів. Зазначу, що встановлення гібридних систем, сприятиме підвищенню надійності енергетичної системи та підтримці держави в приєднанні ОЕС України до ENTSO-E», - зауважив Володимир Руденко.

Заступник  генерального директора з адміністративного управління, забезпечення та управління персоналом Олександр Круш з приємністю констатував, що у поточному році філії Укргідроенерго значно оновили інфраструктуру та поліпшили логістику. Окрім того, компанія успішно долає виклики, спричинені вируванням у країні пандемії коронавірусу. У 2021 році Укргідроенерго відзначено премією «Краща відповідь на COVID-19. Вибір Країни 2021». Таке визнання отримало Товариство за ефективну організацію протиепідемічних заходів  та вакцинальну кампанію, яка охопила майже 100% співробітників.

«Вакцинація – це важлива місія, яку взяла на себе держава, а наша компанія активно її реалізувала. Саме вакцинація дала змогу довершити максимальний захист співробітників на підприємстві, яке є об’єктом критичної інфраструктури», - зазначив він.

Головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський зазначив, що у 2021 році компанія перевиконала усі заплановані виробничі показники:

«Щодо виробничих показників: усі станції з ними достойно впоралися. Ми перевиконали усі заплановані показники по виробничій діяльності, по виробітку електроенергії і це перевищення складає близько 30 відсотків. Вітаю усіх з новорічними і різдвяними святами та бажаю усім безаварійної роботи».

Директорка департаменту організаційної діяльності та комунікацій Юлія Сухецька наголосила на тому, що гідні результати роботи, з якими компанія входить у 2022 рік -  заслуга кожного співробітника компанії.

«Ті здобутки, які ми маємо сьогодні – це щоденна кропітка праця кожного гідроенергетика. Хочу подякувати усім, хто сприяє активній роботі компанії і в інформаційному полі, максимально забезпечуючи наш відкритий діалог з суспільством, усім, хто співпрацює з громадськістю та органами влади у місцях присутності компанії, усім, хто проводить роботу з оновлення айдентики компанії», - зауважила Юлія Сухецька.

Нагадуємо, що нещодавно Укргідроенерго посіла перше місце рейтингу державних компаній, які продемонстрували найкращі фінансові результати за підсумками дев’яти місяців 2021 року.

Тож для Укргідроенерго 2021 рік був хоч  і з перепонами, проте в цілому завершився результативно і успішно.  А про плани компанії  на 2022 рік – читайте у наступних матеріалах.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Ігор Сирота: Укргідроенерго демонструє динамічний і сталий розвиток і є стабільно прибутковою компанією 

Підсумки роботи Укргідроенерго у 2021 році 

Підсумки гідроенергетичного року України: стабільність, забезпечена «Укргідроенерго»

Фотогалерея

Поділитися: